Επανασχεδιάζοντας τον κόσμο - οι φιναλίστ: Φαντασμαγορικά, πράσινα & επιτέλους φιλικά προς το περιβάλλον βραβεία (βίντεο)

Ο διαγωνισμός ήταν δωρεάν για άτομα άνω των 18 ετών οποιουδήποτε επαγγέλματος 

Το Redesign the World είναι ο απόλυτος διαγωνισμός σχεδιασμού, ο οποίος αναζητά νέες ιδέες για να ξανασκεφτούμε και να επανσχεδιάσουμε τον πλανήτη Γη.

Με την υποστήριξη του εργαλείου αρχιτεκτονικής οπτικοποίησης Twinmotion, ο διαγωνισμός ήταν δωρεάν για άτομα άνω των 18 ετών οποιουδήποτε επαγγέλματος και από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.

Η πρόταση του Bless Yee για πλωτούς οικοτόπους που συλλαμβάνουν άνθρακα από τον αέρα κέρδισε την τρίτη θέση από τους κριτές του διαγωνισμού Dezeen's Redesign the World.

Με το όνομα Carbon Capture Refuge X, το έργο του Yee φαντάζεται έναν κόσμο όπου οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο πλωτών περιβαλλόντων διαβίωσης που βρίσκονται μέσα στην τροπόσφαιρα της Γης.

Αυτά τα ενδιαιτήματα φιλοξενούν πρόσφυγες που ασχολούνται με περιβαλλοντική έρευνα, φαντάζεται ο Yee. Κάθε υποδομή διαθέτει ηλιακά πάνελ και ανεμιστήρες άμεσης σύλληψης αέρα που εξάγουν άνθρακα από την ατμόσφαιρα, μετατρέποντάς τον σε ηλεκτρική ενέργεια.

Photo: Bless Yee - dezeen

Η ενέργεια περνά μέσα από λωρίδες νέον μέσα στα πατώματα, τους τοίχους και τις στέγες της υποδομής.

Ο Yee περιγράφει τις λωρίδες ως "φλέβες" σχεδιασμένες να κυκλοφορούν βοηθητικά προγράμματα σε όλη τη δομή. Λειτουργούν επίσης σαν «μύες» που επιμηκύνονται για να φιλοξενήσουν την ανάπτυξη του συστήματος και ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με τον καιρό για να επιτρέψουν τον αέρα και το φυσικό φως μέσα.

Οι φιναλίστ που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής

Matthew Pratt

Oliver Salway 

Shivam Takulia 

Dennis Christian Schmidt 

 Amaury Garay

Enzo Lara-Hamilton, Anne Wagner και Morgan Heenan 

BPAS Architects 

Mando Xie

Gaetano Fornarelli​​​​​​​

Angelo Renna και Oleksandr Nenenko​​​​​​​

Justinian Khoo ​​​​​​​

Pawel Rymsza ​​​​​​​

Ο διαγωνισμός έλαβε περισσότερες από 100 συμμετοχές από περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες. Το Dezeen αποκαλύπτει τους φιναλίστ και τους νικητές από 1 έως 19 Νοεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Dezeen 15.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ