Μεγάλη κινητοποίηση στη λίμνη Μπελέτσι: Κουτί αναψυκτικού σφηνώθηκε στο ράμφος πάπιας, προσπαθούν να τη σώσουν (φωτό &βίντεο)

Tο πτηνό αναρρώνει στα χέρια των ειδικών του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Ένα κομμάτι από κουτάκι αναψυκτικού είχε σφηνωθεί στο ράμφος μίας πάπιας στη λίμνη Μπελέτσι, με αποτέλεσμα το πτηνό να μένει με το στόμα ανοιχτό, οπότε και να μην μπορεί να τραφεί. 

Facebook/Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής

Τέσσερις εθελοντές και έξι πυροσβέστες επιχείρησαν αρχικά να την πιάσουν, ενώ στη συνέχεια φιλόζωοι, με τη βοήθεια πυροσβεστών και κλιμακίου της ΕΜΑΚ, κατάφεραν να το πάρουν από τη λίμνη. Πλέον η πάπια αναρρώνει στα χέρια των ειδικών του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Facebook/Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής

«Η επιμονή και οι δεξιότητές τους έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ήταν εμπειρία ζωής για όσους τους βλέπαμε να προσπαθούν, γιατί όλοι ξέραμε ότι αν το ζώο δεν πιανόταν δεν θα ζούσε», ανέφεραν σε ανάρτηση οι «Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής», που ευχαρίστησαν τους άνδρες της ΕΜΑΚ και όλους όσοι συνέδραμαν στη διάσωση του πτηνού.

«Το κουτάκι που είχε σφηνώσει στο ράμφος του πτηνού αφαιρέθηκε, αλλά έχει προκαλέσει μια αρκετά σοβαρή πληγή στο ράμφος και στη γλώσσα της πάπιας, που θα μείνει λίγο καιρό στην ΑΝΙΜΑ για να αναρρώσει», ανέφερε ο Σύλλογος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ