Πόπη Τσαπανίδου για Αλέξη Γεωργούλη: ''Να επιστρέψει την έδρα του, το έχουμε ήδη ζητήσει'' (βίντεο)

«Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και την έμφυλη βία», είπε η Πόπη Τσαπανίδου. 

Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για κακοποιητική συμπεριφορά μίλησε μεταξύ άλλων η Πόπη Τσαπανίδου, στο Mega, η οποία και αποκάλυψε ότι έχουν ήδη ζητήσει από τον ευρωβουλευτή να επιστρέψει την έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η κυρία Τσαπανίδου υποστήριξε ότι στο κόμμα είχαν φτάσει φήμες για κακοποιητική συμπεριφορά του κ.Γεωργούλη, αλλά η σχετική διερεύνησή τους δεν τις είχε επαληθεύσει. Απαντώντας στις κατηγορίες από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το όνομα της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη δεν διέρρευσε από την Κουμουνδούρου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης της κυρίας Τσαπανίδου, ακολουθούν:

Δείτε επίσης: Υπόθεση Γεωργούλη: "Είναι γελοία όλα αυτά, τον στηρίζω" λέει η Πηγή Δεβετζή - Είναι φίλος μου, γελάω, τίποτε άλλο (βίντεο)

«Όχι μόνο είναι δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό αυτό που αποκαλύφθηκε για τον Αλέξη Γεωργούλη» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Ως γυναίκα είμαι κι εγώ αναστατωμένη και σοκαρισμένη και είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σοκαρισμένοι» σημείωσε.

 

«Μόλις χθες μάθαμε ότι ο κ. Γεωργούλης βαρύνεται με μια τέτοια καταγγελία, και σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την Ευρωομάδα» τόνισε η κ. Τσαπανίδου.

«Η αντίδραση μας ήταν άμεση και ακαριαία. Ο Αλέξης Τσίπρας άμεσα έδωσε την εντολή να απομακρυνθεί από το κόμμα και την Ευρωομάδα» σημείωσε.

Όπως τόνισε, «δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τα ζητήματα έμφυλης βίας και τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτά τα θέματα είναι βαθιά ριζωμένα στο αξιακό μας σύστημα».

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «τον Ιούνιο 2022 είχε φτάσει σε εμάς μια φήμη και έγινε για τρεις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 διερεύνηση σε δύο επίπεδα: Πρώτον, ζητήθηκε από τον κ. Γεωργούλη να δώσει εξηγήσεις, και διέψευσε κατηγορηματικά τότε, και μίλησε για συκοφαντίες.

Δεύτερον, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητήσαμε να μάθουμε αν υπάρχει καταγγελία και δεν βγήκε κάτι τότε. Δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι συγκεκριμένο. Δεν μπορούσαμε να απομακρύνουμε κάποιον για μια φήμη. Δεν υπήρχε τότε σε γνώση μας καταγγελία. Δεν υπήρχε τότε τίποτα για καταγγελία ούτε στην Ευρωβουλή ούτε στον Τύπο. Μόλις χθες μάθαμε για καταγγελία που πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιδράσαμε ακαριαία σε 15 λεπτά».

«Είναι ερώτημα γιατί η βελγική δικαιοσύνη κινήθηκε με αργές διαδικασίες. Όλα μένουν πλέον να αποδειχθούν από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε. 

«Σε καμία περίπτωση δεν έγινε διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας από εμάς. Αν είναι δυνατόν!» δήλωσε δε η Πόπη Τσαπανίδου. Ο κ. Γεωργούλης οφείλει να δώσει εξηγήσεις και στις χιλιάδες πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν, σημείωσε. 

«Πρέπει να επιστρέψει τη έδρα του στην Ευρωβουλή. Του έχουμε ζητήσει ήδη την έδρα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ