Χάρισον Φορντ: Συγκινημένος στην πρεμιέρα της νέας ταινίας «Ιντιάνα Τζόουνς» στις Κάννες - Τι άφησε να εννοηθεί (βίντεο)

Στις Κάννες βρίσκεται ο Χάρισον Φορντ για την επίσημη πρεμιέρα της 5ης ταινίας της σειράς «Ιντιάνα Τζόουνς».

Ο ηθοποιός τιμήθηκε "εκτός προγράμματος" με τον Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του, πριν από την προβολή του φιλμ.

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από αυτήν τη διάκριση», είπε ο 80χρονος Αμερικανός ηθοποιός, χωρίς να κρύβει τη συγκίνησή του, αφού παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια του Τιερί Φρεμό, του γενικού διευθυντή του Φεστιβάλ.

 

 

 

H πέμπτη ταινία του διάσημου franchise ταινιών σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Μάνγκολντ (και με συμπρωταγωνιστές τον Μαντς Μίκελσεν και τη Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ), απέσπασε ένα πεντάλεπτο χειροκρότημα στο τέλος της από το κοινό. Σύμφωνα με το Variety, ωστόσο, το χειροκρότημα αυτό δεν αντανακλούσε και τόσο ενθουσιασμό για την ταινία, που φάνηκε να προκαλεί πλήξη σε κάποια σημεία της στους θεατές, όσο την αγάπη των παρευρισκομένων για τον αγαπημένο χαρακτήρα και τον ηθοποιό που τον ενσάρκωσε τόσο καλά.

 

 

Όταν ανακοινώθηκε ότι η πέμπτη συνέχεια της σειράς με τις περιπέτειες του ριψοκίνδυνου καθηγητή Αρχαιολογίας, η ταινία «Indiana Jones & the Dial of Destiny», επρόκειτο να παρουσιαστεί στην Κρουαζέτ, οι διοργανωτές είπαν ότι ετοίμαζαν μια «ειδική τιμητική διάκριση» για τον Χάρισον Φορντ, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

 

 

 

 

Ο Φορντ, ένας από τους μεγάλους σταρ του Χόλιγουντ, έχει ενσαρκώσει πληθώρα ηρώων, από τον Χαν Σόλο στη σειρά ταινιών «Ο πόλεμος των άστρων» μέχρι τον Μπλέιντ Ράνερ στην ομώνυμη καλτ ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ και τον αρχαιολόγο Δρ. Τζόουνς με το μαστίγιο και τη φεντόρα, έναν ρόλο που τον ακολουθεί από το 1981, από την ταινία «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού».

Φεστιβάλ Καννών: Έκπληξη στον Χάρισον Φορντ ένας Χρυσός Φοίνικας για το σύνολο της καριέρας του
απε-μπε

Η νέα ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς» θα προβληθεί στους κινηματογράφους στα τέλη Ιουνίου.

Φεστιβάλ Καννών: Έκπληξη στον Χάρισον Φορντ ένας Χρυσός Φοίνικας για το σύνολο της καριέρας του

Ο Τομ Κρουζ πήγε στις Κάννες πέρσι για να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη την ταινία «Top Gun: Maverick», και έλαβε και αυτός έναν απρόσμενο Χρυσό Φοίνικα.

Διαβάστε ακόμη: Σάια ΛαΜπεφ: Το μετάνιωσε και τώρα υπερβάλει - «Πλήγωσα πολλές γυναίκες, όταν το κατάλαβα ήθελα να αυτοκτονήσω»

Φέτος, ένα άλλο μεγάλο όνομα του αμερικανικού κινηματογράφου, ο 78χρονος Μάικλ Ντάγκλας, τιμήθηκε για το σύνολο της καριέρας του στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, την Τρίτη.

Ξανά συγκινημένος, ο Φορντ ευχαρίστησε το κοινό για την αγάπη του και επαίνεσε την συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που τον βλέπουμε στον ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς στην μεγάλη οθόνη. «Σας ευχαριστώ που κάνατε αυτές τις ταινίες μια υπέροχη εμπειρία για όλους μας. Με περηφάνια σας λέω ότι αυτό το φιλμ είναι φανταστικό, και ένας από τους λόγους είναι αυτή η γυναίκα», είπε δείχνοντας τη Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ. «Αυτό είναι. Δεν θα ξαναπέσω ποτέ πια κάτω για χάρη σας. Αλλά σας ευχαριστώ πολύ», πρόσθεσε ο σταρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ