Η Ευγενία Νιάρχου πουλάει τα κοσμήματα της αυτοπροσώπως στο Λας Βέγκας - Μία πωλήτρια ... δισεκατομμυριούχος (φωτό - βίντεο)

Δημιουργίες που δεν έχετε ξαναδει...

Στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Λας Βέγκας βρέθηκε η υπέροχη κληρονόμος, Ευγενία Νιάρχου για την παρουσίαση της μοναδικής συλλογής των κοσμημάτων της "Venyxworld".

Η λαμπρή σχεδιάστρια ανήρτησε μία σειρά από φωτογραφίες και βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δίνοντας μας μία γεύση για το τι συμβαίνει εκεί που βρίσκεται.

Φαίνονται αρχικά, τα απίστευτα κοσμήματα σε ιδιαίτερα σχέδια και ποικιλία από δαχτυλίδια και βραχιόλια μέχρι κολιέ για όλα τα γούστα! Σε διαφορετικά χρώματα που απλά συναρπάζουν.

 

 

"Ελάτε στο σαλόνι 401, έχουμε πολλές εκπλήξεις," γράφει στη λεζάντα.

Ευγενία Νιάρχου

Την γνωρίσαμε ως εγγονή του εφοπλιστή, ευεργέτη και φιλάνθρωπου, Σταύρου Νιάρχου. Είναι κόρη του πρωτότοκου γιου του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτόρια Χριστίνα Γκίνες. Έχει τρία αδέρφια, τον Σταύρο, τον Τεό (Θεοδωράκη) και την Ηλέκτρα. Κληρονόμησε το όνομα της, από την γιαγιά της, Ευγενία Λιβανού, τρίτη σύζυγο του Σταύρου Νιάρχου και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η προγιαγιά της, από την πλευρά της μητέρας της, Γκλόρια Γκίνες, θεωρείται διαχρονικό πρότυπο ομορφιάς και μόδας και εμπνέει κάθε τόσο δημιουργούς ανά τον κόσμο.

 

Ο προσωπικός της λογαριασμός στο Ιnstagram δεν φέρει την υπογραφή της. Μην την αναζητήσετε δηλαδή με το όνομα της αλλά με την ονομασία «Venyxworld» που είναι και το brand της. Ονομασία που κρύβει μυστήριο και εξάπτει την περιέργεια. «Venyx by Eugenie Niarchos. Jewels & more.» Με την ελευθερία να είναι το ζητούμενο, τόσο στις συλλογές, όσο και στις επιλογές των λίθων αλλά και του σχεδιασμού κοσμημάτων που μόνο μια γυναίκα που έχει μεγαλώσει σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη δικαιούται τόση αυτονομία.

Εδώ και περίπου μια δεκαετία λοιπόν, αφού εγκαινίασε το brand της το 2013, η Ευγενία Νιάρχου δημιουργεί μικρές και μεγάλες επαναστάσεις με χρυσό και ασήμι. Δεν χρησιμοποίησε όπως λέει στις συνεντεύξεις της το όνομα της γιατί δεν ήθελε να την συνδέουν (άλλο) με την οικογένεια της. 

Για την ώρα πάντως συστήνεται ως σχεδιάστρια κοσμημάτων. Λανσάρει πλανήτες. Εμπνέεται από τη Μέδουσα. Εξαργυρώνει όσα έμαθε στο Γεμολογικό Ινστιτούτο Αμερικής στο Λονδίνο. Και από την εξειδίκευση της στον τμήμα υψηλής κοσμηματοποιίας του οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά εργάστηκε στον οίκο Repossi, ύστερα από προτροπή της φίλης της, Γκάια Ρεπόσι. Mετά δοκίμασε να σχεδιάσει μικρές συλλογές για τον οίκο υψηλής ραπτικής Loris Azzaro. 

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Μεγάλωσε στο Παρίσι. Θα την συναντήσουμε τακτικά στις λίστες με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες στον πλανήτη. 

Διαβάστε ακόμη: Η Ευγενία Νιάρχου στο Κασμίρ: Το ταξίδι των ονείρων της - Μοναδικές στιγμές για την κληρονόμο (φωτό)

Εμπνέεται από τη ζωή στο Διάστημα. Και τη δεκαετία του 50, τα κόμιξ, τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Σχεδιάζει χρυσά αστέρια, εμμονικά. Φοράει και μας προτείνει να φοράμε διαμάντια και ζαφείρια. Και τι ακριβώς σημαίνει Venyx; Η λέξη προέρχεται από τον πλανήτη Αφροδίτη (Venus), και τον ημιπολύτιμο όνυχα (Onyx). 

Σημασία έχει ότι κυριαρχεί η ρετροφουτουριστική διάθεση, όπως χαρακτηρίζει η ίδια τη δουλειά της, και τη διάθεση της, για να μην μπερδευόμαστε. Η παραγωγή των κοσμημάτων γίνεται αποκλειστικά στην Ιταλία. Κοσμήματα που ταξιδεύουν στο Τόκιο, τη Βηρυτό, το Μαϊάμι… Κάνει αυστηρές επιλογές και λέει συχνά και πολλά όχι. Ο λόγος; Είχε βαρεθεί να βλέπει να μένει στοκ με κοσμήματα από παλιότερες συλλογές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ