Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε Bao buns με καραμελωμένη πανσέτα - Τα λαχταριστά αφράτα ψωμάκια γεμισμένα με bbq ούζου

Τα αφράτα λαχταριστά ψωμάκια  γεμισμένα με καλοψημένη πανσέτα 

Συστατικά
3 bao buns
1 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γρ. πανσέτες, χωρίς κόκαλο
 

Για τη σάλτσα bbq

1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
4 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
50 γρ. ούζο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
200 γρ. σπιτική κέτσαπ
 

Για το σερβίρισμα

1/2 αγγούρι
3 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
10 γρ. σουσάμι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τις πανσέτες στο τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
 

Για τη σάλτσα bbq

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το ξίδι, το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Προσθέτουμε την πάπρικα, την κέτσαπ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα στη σάλτσα τις πανσέτες και ανακατεύουμε να καραμελώσουν.
Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα, απλώνουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες και αφήνουμε στην άκρη.
Σε κάθε ψωμάκι bao bun απλώνουμε από 1 κ.γ. μαγιονέζα, βάζουμε την πανσέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, αγγούρι, τα φύλλα κόλιανδρου, σουσάμι και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ