Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με το σύντροφό της στη Βουλή - Το γιλέκο του Καραναστάση & το εμπριμέ πουκάμισο του Μπιμπίλα (φωτό - βίντεο)

Τι επέλεξαν για την ορκωμοσία στην Βουλή; 

 Ορκίστηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, εισήλθαν στη Βουλή οκτώ κόμματα, ξεπερνώντας το σχετικό "κατώφλι" του 3%.

Η ΝΔ με 158 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 47, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 32, το ΚΚΕ με 21, το κόμμα "Σπαρτιάτες" με 12, η Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος με 12, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα "Νίκη" με 10, και η Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου με 8 βουλευτές.

 

Η πανηγυρική, πρώτη συνεδρίαση της Κ' Περιόδου Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, άρχισε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ακολούθως, οι βουλευτές έδωσαν τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όρκο, σύμφωνα με τον τύπο της θρησκείας κάθε βουλευτή ή πολιτικό όρκο. «Καλή σας δύναμη», ευχήθηκε ο αρχιεπίσκος Ιερώνυμος.

Μετά την ορκωμοσία τους, οι βουλευτές υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο ορκωμοσίας και παρέλαβαν ενημερωτικό φάκελλο που περιλάμβανε - μεταξύ άλλων - το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

 

 

Από νωρίς το πρωί σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουλίου είδα να καταφθάνουν λαμπερές παρουσίες που δε γινόταν να μη σχολιαστούν.

Δείτε επίσης: Ορκωμοσία Βουλής: Οι λαμπερές αφίξεις των κυριών - Με τιρκουάζ, κόκκινα, χακί, ροζ φορέματα (φωτό - βίντεο)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσήλθε στην Βουλή, με τον σύντροφό της Διαμαντή Καραναστάση, ο οποίος εξασφάλισε επίσης μια βουλευτική έδρα με την Πλεύση Ελευθερίας.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, επέλεξε να φορέσει ένα μπεζ τοπ με ίδιο χρώμα πανωφόρι με διαφάνειες στα χέρια και μαύρο παντελόνι. 

Από την άλλη ο σύντροφός της , είχε ένα ιδιαίτερο dress code, αφού επέλεξε κοντομάνικο πουκάμισο με γκρι γιλέκο.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΗ  Σπύρος Μπιμπίλας, διάλεξε για την περίσταση ένα πουκάμισο που είχε πάνω.... παπαγαλάκια! 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ