Κάνιε Γουέστ in trouble! Αγωγή σε βάρος του για κακομεταχείριση των παιδιών που φοιτούν στο ιδιωτικό του σχολείο - Ποιες οι κατηγορίες

Τι ακριβώς συνέβη;

Αντιμέτωπος με τις αρχές βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο διάσημος ράπερ Κάνιε Γουέστ. Ο πρώην σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν φαίνεται να κακοποιούσε – κατά συρροή – παιδιά στο ιδιωτικό σχολείο που ίδρυσε. To ιδιωτικό σχολείο αυτό είναι η Ακαδημία Ντόντα στην Καλιφόρνια. Λόγω της σοβαρότητα της υπόθεσης έχει κηρυχθεί αγωγή σε βάρος του ράπερ, η οποία θα εκδικαστεί πολύ σύντομα στα αρμόδια δικαστήρια.

Η αγωγή σε βάρος του έρχεται σε μια ταραγμένη περίοδο για εκείνον: ο χωρισμός με την Κιμ Καρντάσιαν είναι ακόμη νωπός ενώ η νέα του σύζυγος Μπιάνκα Σενσόρι δεν φαίνεται να του έχει δώσει την εσωτερική πληρότητα που αναζητά. Τα παιδιά του τέλος δεν τα βλέπει τόσο συχνά, αφού ζουν με την μητέρα τους Κιμ και ως εκ τούτου περνούν μεγάλο διάστημα μακριά του.

Αγωγή σε βάρος του Κάνιε Γουέστ: Kακοποιούσε παιδιά με απάνθρωπο τρόπο
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο AV Club έχει ασκηθεί αγωγή σε βάρος του Κάνιε Γουέστ για κατά συρροή κακοποίηση παιδιών στο ιδιωτικό σχολείο που ίδρυσε. Η αγωγή βέβαια αφορά την έμμεση κακοποίηση και όχι την άμεση (πχ ξυλοδαρμός, ερωτική εκμετάλλευση), αφού στην περίπτωση αυτή, το θέμα θα είχε πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα ο Κάνιε Γουέστ κατηγορείται για έκθεση σε κίνδυνο των παιδιών που φοιτούσαν στο σχολείο του, αφού δεν είχε τοποθετήσει τζάμια στα παράθυρα και στους φεγγίτες. Προφανώς αυτή η κατηγορία είναι σοβαρή αφού άφηνε τα παιδιά εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης (πράγμα επιβλαβές για την υγεία τους). Παράλληλα, το γεγονός ότι δεν είχαν τζάμια τα παράθυρα σημαίνει ότι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ένα παιδί θα μπορούσε να το “σκάσει” και να περιφέρεται εκτός της αίθουσας αλλά και ότι ένας εισβολέας ή εγκληματίας θα μπορούσε άνετα να μπει μέσα στο σχολείο και να προκαλέσει προβλήματα.

Ο λόγος που ο Κάνιε Γουέστ κακοποιούσε τα παιδιά
Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ο λόγος για τον οποίο ο Κάνιε Γουέστ κακοποιούσε εμμέσως τα παιδιά του σχολείου του. Πάλι σύμφωνα με πληροφορίες από το AV Club, ο διάσημος ράπερ επέλεγε συστηματικά να μην βάζει τζάμια στα παράθυρα και τους φεγγίτες επειδή “δεν του άρεσαν τα τζάμια”.

Επομένως προέβαινε σε αυτή την κίνηση απλά και μόνο για λόγους στιλιστικούς ή έστω αισθητικής. Αυτό όμως τον καταδικάζει χειρότερα αφού τοποθετούσε τα προσωπικά του γούστα υπεράνω της ασφάλειας και της ακεραιότητας των μαθητών που φοιτούσαν στο ιδιωτικό του σχολείο. Και βέβαια, ας λάβουμε υπόψη μας, ότι οι οικογένειες αυτών των μαθητών πλήρωναν πολλά χρήματα για να στέλνουν τα παιδιά τους εκεί.

Σοβαρά προβλήματα στο σχολείο του Κάνιε Γουέστ
Η αγωγή σε βάρος του Κάνιε Γουέστ γίνεται, σύμφωνα με όσα καταγράφει το NBC News, από έναν πρώην υπάλληλο/καθηγητή του ράπερ στην Ακαδημία Ντόντα και την Χριστιανική Ακαδημία (σχολείο που επίσης ανήκε στον ράπερ) ονόματι Ισάϊα Μέντοους. Ο Μέντοους λοιπόν ισχυρίζεται ότι και τα δύο σχολεία αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα όπως υπερχειλίσεις του αποχετευτικού συστήματος, μεγάλες περιόδους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και προμηθειών που δημιουργούσαν ανθυγιεινές συνθήκες.

Ο Μέντοους άλλωστε απολύθηκε από το σχολείο, ακριβώς επειδή ζητούσε από την διοίκηση αλλαγές πάνω στα προβλήματα που υπήρχαν εντός του.

Να σημειωθεί ότι το σχολείο του Κάνιε Γουέστ έχει χαρακτηριστεί δικαίως, εδώ και κάποια χρόνια, ως “ένα δυστοπικό ίδρυμα που σκοπό του έχει να ικανοποιήσει τις ιδιοσυγκρασίες του ράπερ”. Όλα αυτά όμως σε βάρος των παιδιών που φοιτούν σ’ αυτό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ