Ρόδος: Δεν άντεξε το θάνατο της αγαπημένης του γυναίκας, έσβησε κι ίδιος λίγες ώρες αργότερα - Έζησαν μαζί 75 χρόνια

Η ιστορία τους 98χρονου Αναστάστη Διακονικόλα που "έφυγε" λίγες ώρες μετά τον θάνατο της γυναίκας του, της 97χρονης Δήμητρας

Μία ιστορία πραγματικής αγάπης στη Ρόδο για ένα ζευγάρι που έζησε μαζί για 75 ολόκληρα χρόνια και οδηγήθηκαν μαζί και στο τελευταίο τους ταξίδι. Όπως αποκαλύπτει η rodiaki, το συγκινητικό αλλά και θλιβερό συμβάν καταγράφηκε στο χωριό Σορώνη του νησιού, όπου με διαφορά ελάχιστων ωρών, έφυγε από τη ζωή ένα από τα μακροβιότερα ζευγάρια της περιοχής.

Πρόκειται για τον Αναστάση Διακονικόλα του Νικολάου, 98 ετών και τη σύζυγό του Δέσποινα το γένος Δημητρά, 97 ετών, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή πλήρης ημερών με διαφορά ελάχιστων μόλις ωρών.

Δεν άντεξε τον θάνατο της συζύγου του

Πρώτη έφυγε από τη ζωή ήρεμα και ήσυχα, η 97χρονη Δέσποινα. Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ο σύζυγός της μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, αισθάνθηκε δυσφορία και λίγη ώρα αργότερα υπέστη την πρώτη καρδιακή ανακοπή.

Στο σημείο βρέθηκε πολύ γρήγορα καρδιολόγος του νησιού, που είχαν και συγγενική σχέση, καταφέρνοντας να τον επαναφέρει στη ζωή. Ελάχιστα λεπτά μετά υπέστη και δεύτερη ανακοπή, όπου και πάλι τον επανέφερε, αλλά δυστυχώς, το μοιραίο επήλθε λίγο αργότερα.

Ήταν άνθρωποι άξιοι, ικανοί, φιλήσυχοι και κυρίως άνθρωποι σεβάσμιοι σε όλο τον κόσμο. Κι ο θάνατός τους, συγκλόνισε και συγκίνησε όπως ήταν αναμενόμενο ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ