''Καμίνι'' η χώρα: «Λιώνουν» οι εύζωνες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - τους σκουπίζουν τον ιδρώτα & τους δίνουν νερό (φωτό)

Ο υδράργυρος ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας...

Κορύφωση σήνερα του κύματος καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ»,  καθώς από την Τετάρτη 12 Ιουλίου το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 39 ° C εκ των οποίων 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 41 ° C, τις επόμενες ημέρες. 

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 14/07/2023 και στην Αττική, με το δείκτη κατηγοριοποίησης υψηλών θερμοκρασιών να εκτιμάται στο μέγιστο επίπεδο 3, ενώ και το απόγευμα οι θερμοκρασίες δεν θα υποχωρήσουν. 

Δείτε επίσης: Μαρουσάκης, Καλλιάνος, Αρναούτογλου προειδοποιούν: Σήμερα η κορύφωση του καύσωνα - Θερμός ο φετινός Ιούλιος (βίντεο)

Ακίνητοι στον καύσωνα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη οι εύζωνες

Οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς παραμένουν στη θέση τους στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αν και «λιώνουν» από τον καύσωνα. 

Ο αξιωματικός που βρίσκεται στο πλευρό του συχνά του σκουπίζει τον ιδρώτα, ενώ του δίνει και νερό για να δροσιστεί για να αποφευχθεί έτσι ο κίνδυνος της θερμοπληξίας.

ΑΠΕ

Πρόκειται για τα μόνα μέτρα ανακούφισης των ευζώνων μέχρι να τελειώσει η βάρδια τους, η οποία απαιτεί πλήρη ακινησία.

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα οι τουρίστες που πήγαν και σήμερα παρά τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες μπροστά στη Βουλή για να φωτογραφίσουν τους εύζωνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ