Διάσημη 29χρονη vlogger με νευρική ανορεξία προκαλεί συγκίνηση - Έχει μείνει σκιά του εαυτού της και τα βίντεο της έγιναν viral (βίντεο)

«Αυτό είναι λυπηρό και τρομακτικό»

Διάσημη YouTuber που πάσχει από ανορεξία προκάλεσε κραυγή ανησυχίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού επιδεικνύει το μικροσκοπικό της σώμα.

Η ανορεξική YouTuber Eugenia Cooney, 29 ετών, πυροδοτεί κύμα ανησυχίας για την αδύνατη εμφάνισή της σε ένα νέο βίντεο.

Η 29χρονη vlogger βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο πολλών αντιπαραθέσεων και ανησυχιών - αφού για πρώτη φορά προκάλεσε κύμα αναστάτωσης το 2013, όταν άρχισε να δημοσιεύει βίντεο με τη λεπτή της σωματική διάπλαση, όπου δημιούργησε πιστούς θαυμαστές με τα σεμινάρια ομορφιάς της.

 

 

Αλλά ενώ κάποιοι συνέρρεαν για να ακολουθήσουν την Eugenia για τις συμβουλές μακιγιάζ της, για πολλούς το ενδιαφέρον ήταν πάντα στην ανησυχητικά λεπτή σιλουέτα της - η οποία ήρθε στο προσκήνιο της συζήτησης στο διαδίκτυο για άλλη μια φορά μετά την ανάρτηση ενός ακόμη βίντεο με τον εαυτό της.

Το viral βίντεο της ανορεξικής youtuber

Αφού μοιράστηκε ένα απόσπασμα με την ίδια να φοράει μια στολή εμπνευσμένη από την Barbie, η Eugenia αναζωπύρωσε την ανησυχία γύρω από το μικροσκοπικό της σώμα, κάνοντας τους θεατές να παρακαλέσουν την προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να «ζητήσει βοήθεια».

Στο viral βίντεο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 16,5 εκατομμύρια προβολές, που αναρτήθηκε στο TikTok, το Instagram και το Twitter, η vlogger φαίνεται να φοράει ένα διμερές ροζ ρούχο, ξανθιά περούκα και ροζ καουμπόικο καπέλο.

Δυστυχώς, δεν ήταν οι ροζ εκρήξεις που τράβηξαν την προσοχή των θαυμαστών, αλλά το σώμα της Eugenia.

Οι θεατές κατέκλυσαν την ενότητα των σχολίων με εκκλήσεις προς τη vlogger να ζητήσει βοήθεια, προσθέτοντας ότι η κατάσταση ήταν πολύ «θλιβερή και τρομακτική».

Βροχή τα σχόλια: «Θα πεθάνει αν δεν λάβει βοήθεια σύντομα»

Ένα άτομο έγραψε: «Πώς επιτρέπεται σε αυτό το εξαιρετικά άρρωστο κορίτσι να επηρεάζει εκατομμύρια παιδιά; Οι λογαριασμοί της πρέπει να κλείσουν και να νοσηλευτεί».

Ένας άλλος χρήστης είπε: «Αυτό είναι λυπηρό και τρομακτικό».

«Αυτό είναι απαίσιο», πρόσθεσε ένα άλλο άτομο.

Ένας είπε: «Τόσο λυπηρό. Θα πεθάνει αν δεν λάβει βοήθεια σύντομα. Αυτό είναι φρικτό. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που το βιντεοσκοπούν, το παρακολουθούν και το επευφημούν;».

Κάποιος άλλος έγραψε: «Αυτό είναι ανησυχητικό. Ελπίζω να είναι καλά».

Ένας χρήστης έγραψε: "Εκπλήσσομαι που έχει την ενέργεια να σταθεί όρθια, πόσο μάλλον να περπατήσει. Ελπίζω να βρει γαλήνη και βοήθεια για την ανορεξία της".

Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα αίτημα στο Change.org που ζητούσε να της απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος στο YouTube και να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

 

 

Η Eugenia Cooney πρέπει να αναζητήσει βοήθεια. Έχει επηρεάσει τους θεατές της με τη σοβαρή της κατάσταση», αναφέρεται.

«Μπορεί να μην επηρεάζει σκόπιμα τους θεατές της, αλλά το να δείχνει το 50% του σώματός της σε βίντεο και φωτογραφίες δεν βοηθάει τα κορίτσια με ανορεξία ή οποιαδήποτε διατροφική διαταραχή», δήλωσε η διαχειρίστρια Lynn Cloud.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει την αίτηση είναι ένα άτομο που ισχυρίζεται ότι η ξαδέρφη τους λιμοκτονούσε για να μοιάζει περισσότερο με την vlogger.

«Η μικρή μου ξαδέρφη έχασε 17 κιλά επειδή ήθελε να μοιάσει στην Eugenia. Τώρα λαμβάνει φροντίδα. Είναι μόλις 12 ετών».

 

@eugeniaxxcooney

sending love to everyone happy august ?

♬ original sound - Van Buren

 

Tα αίτια της ανορεξίας

Το 2019, η youtuber έκανε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναζήτησε θεραπεία
. Ωστόσο, όταν επέστρεψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι θεατές επεσήμαναν ότι εξακολουθούσε να είναι άρρωστη.

Η ανορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή που κάνει τους ανθρώπους να έχουν εμμονή με την εικόνα του σώματός τους και με το τι τρώνε. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η διατροφική διαταραχή περιλαμβάνει επίσης συναισθηματικά και συμπεριφορικά ζητήματα που το άτομο που πάσχει να έχει μια μη ρεαλιστική αντίληψη του σωματικού βάρους μαζί με έναν ακραίο φόβο στο να πάρει βάρος ή να παχύνει.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ακραία απώλεια βάρους ή μη επίτευξη της αναμενόμενης αναπτυξιακής αύξησης βάρους, αδύνατη εμφάνιση, μη φυσιολογικές μετρήσεις αίματος, κόπωση, αϋπνία, ζάλη, λεπτά ή σπασμένα μαλλιά, απουσία εμμήνου ρύσεως, δυσκοιλιότητα και κοιλιακό άλγος, χαμηλή αρτηριακή πίεση, δυσανεξία στο κρύο, αφυδάτωση και άλλα.

Η διαταραχή είναι πιο συχνή στις γυναίκες και τα κορίτσια και ενώ η ακριβής αιτία είναι άγνωστη, σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται σε κοινωνικά αίτια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ