Πριγκίπισσα Yasmine: Θα ήταν η Βασίλισσα του Ιράν - Στα 17 της παντρεύτηκε το διάδοχο Ρέζα Παχλαβί - Πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού & βγήκε νικήτρια (φωτό)

Gorgeous!

Χωρίς την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, θα ήταν σήμερα αυτοκράτειρα του Ιράν.

Αλλά η πριγκίπισσα Γιασμίν Παχλαβί, σύζυγος του διάδοχου πρίγκιπα Ρεζά, πρωτότοκου γιου του τελευταίου σάχη, δεν έχει καμία ανάγκη για τιμές. Από τον γάμο της σε ηλικία 17 ετών, πολέμησε για τους καταπιεσμένους και σήμερα διεξάγει τον αγώνα για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Facebook: The Official Site of Yasmine Pahlavi

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Facebook: The Official Site of Yasmine Pahlavi

Η Γιασμίν Παχλαβί είναι γεννημένη στις 26 Ιουλίου 1968 και είναι η σύζυγος του Ρεζά Παχλαβί, του διαδόχου του αυτοκρατορικού κράτους του Ιράν.

Το ζευγάρι έχει 3 κόρες, την πριγκίπισσα Νουρ Παχλαβί (31 ετών), την Ιμάν (29) και την Φάρα (19).

Οι αυξανόμενες εντάσεις στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ανάγκασαν την οικογένειά της να εγκαταλείψει οριστικά το Ιράν. Εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, όπου φοίτησε και εγγράφηκε στο γυμνάσιο Notre Dame. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου George Washington, αποκτώντας πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες και πτυχίο νομικής.

 

 

 

 

 Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου του Μέριλαντ. Εργάστηκε για δέκα χρόνια ως δικηγόρος προσωπικού για το Children's Law Center στην Ουάσιγκτον, DC, εκπροσωπώντας τα δικαιώματα των νέων.

Ήταν επίσης συνιδρυτής και διευθύντρια του Ιδρύματος για τα Παιδιά του Ιράν. Ιδρύθηκε το 1991 και σκοπός του Ιδρύματος είναι να παρέχει υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε παιδιά από το Ιράν ή παιδιά ιρανικής καταγωγής ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Παραιτήθηκε από τον ηγετικό της ρόλο και οποιαδήποτε σχέση με το Ίδρυμα τον Φεβρουάριο του 2014.

Τον Νοέμβριο του 2018, ανακοίνωσε ότι είχε καρκίνο του μαστού.

Συγκεκριμένα, είχε ανεβάσει ένα βίντεο στην επίσημη σελίδα της στο Facebook λέγοντας:

 

 

«Αγαπητοί φίλοι, θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να σας πω πως έχω διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά εμπνέομαι από την δύναμη και το θάρρος των γυναικών του Ιράν. Ελπίζω να χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να μοιραστώ περισσότερα για την σημασία της ενημέρωσης για τον καρκίνο και της υγείας των γυναικών γενικότερα. Η εγχείρηση είναι αύριο το πρωί. Θα σας ενημερώσω για την πρόοδό μου».

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Facebook: The Official Site of Yasmine Pahlavi

 

 

 

 

Οι θαυμαστές της έσπευσαν να της συμπαρασταθούν και να προσευχηθούν γι’ αυτήν μετά την είδηση για την διάγνωση του καρκίνου, με πολλούς να μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Κάποια έγραψε: «Αγαπητή Γιασμίν, είχα καρκίνο του μαστού το 2001 και ενώ βρισκόμουν στην Ουάσινγκτον άρχισα μια ομάδα υποστήριξης για συζύγους διπλωματών που είχαν επίσης διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Η ομάδα μας περιελάμβανε περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε... Αφγανιστάν, Νορβηγία, Σλοβενία, Ισραήλ... Αλλά η ασθένεια άγγιξε επίσης συναδέρφους από την Ελβετία, το Μεξικό, την Τουρκία, την Μαλαισία κλπ. Θαυμάζω την δύναμή σας για την ανάρτηση, την ειλικρίνειά σας και οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου θα είναι μαζί σας αύριο. Να είστε δυνατή».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ