Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει: Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με ρύζι και κουκουνάρια - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Απολαυστική συνταγή, ιδανική και για χορτοφάγους!

Υλικά

  • 1 κιλό μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες, μαζί με το χυμό τους
  • 300 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Πλένω και σκουπίζω καλά τις πιπεριές. Κόβω τα «καπάκια» τους (τα οποία αφήνω στην άκρη) και αφαιρώ από το εσωτερικό τις μεμβράνες και τα σπόρια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, τις τριμμένες ντομάτες και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω το ρύζι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, 50 ml από το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Γεμίζω τις πιπεριές Φλωρίνης κατά τα 3/4 με το μείγμα που ετοίμασα, τις ξαπλώνω στο ταψί με προσοχή για να μην βγει έξω η γέμιση και τις κλείνω ξανά με τα καπάκια τους. Ρίχνω στο ταψί 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό, τις περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζω με το τυρί.
  • Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι οι φλούδες από τις πιπεριές να ζαρώσουν καλά και σε ορισμένα σημεία να ροδίσουν έντονα. Αφήνω το φαγητό να κρυώσει καλά και σερβίρω. Ιδανικά, το σερβίρω την επόμενη ημέρα, όπως συνηθίζεται με τα λαδερά.

Who is who

 

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.

To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία" 

Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ