Ελένη Ράντου: Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν - Ο εγκέφαλος πεθαίνει αργά

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά για την ασθένεια που αντιμετωπίζει η μητέρα της

Η αγαπημένη ηθοποιός Ελένη Ράντου συγκινεί. Η μητέρα της, η οποία έχει άνοια, αποτελεί αφορμή για την ίδια, ώστε να μιλήσει για τις οικογένειες που βρίσκονται να φροντίζουν άτομα που ασθενούν με άνοια.

Σε ανάρτησή της αναφέρει:

"Κάποιος είπε κάποτε ότι όταν αγαπάς κάποιον με άνοια τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Πότε διαγνώσκονται, πότε περνάνε από διαφορετικά στάδια, πότε χρειάζονται θεραπεία και πότε πεθαίνουν. Αυτό λέγεται "απώλεια Ambigua”.".

Και πρόσθεσε: "Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν. Καθώς ο εγκέφαλος πεθαίνει αργά, αλλάζει σωματικά και τελικά ξεχνά ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους. Μπορεί να καταλήξουν να είναι κατάκοιτοι χωρίς να κινούνται και να μην τρώνε ή να πίνουν.Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν scroll με αυτή την ανάρτηση γιατί η άνοια δεν τους έχει αγγίξει. Μπορεί να μην ξέρουν πώς είναι να έχεις ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάλεψε ή πολεμάει την άνοια".

 

 

Διαβάστε ακόμη: Ελένη Ράντου: Τώρα αποκαθιστώ τη σχέση μου με τη μητέρα μου - Δούλευα πολύ μέσα μου αυτή την ένωση (βίντεο)

Σε παλαιότερη ανάρτησή της, η ηθοποιός που αγαπήθηκε μέσα από σειρές όπως οι "Σαββατογεννημένες" ή το "Κωνσταντίνου και Ελένης", εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους νοσηλευτές και τους γιατρούς μετά από το εξιτήριο της μητέρας της.

"Μεσα σε ολο το μαυρο τοπιο των ημερων, βγηκε λιακαδα. Ευγνωμων σε ολους τους γιατρους και τους νοσηλευτες που την εφεραν πισω. Η αγαπη και η φροντιδα ανασταινει. Σε ολους οσους βοηθησαν και βοηθανε ενα μεγαλο Ευχαριστω!!!!"

 

 

Τη δύσκολη ασθένεια της μητέρα της φαίνεται να αντιμετωπίζει με θάρρος η Ελένη Ράντου, δίνοντας κουράγιο και σε άλλες οικογένειες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ