Ν. Χαρδαλιάς: Οι ρυθμοί της κλιματικής κρίσης είναι πιο γρήγοροι από εμάς - Θα εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες (βίντεο)

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για όσα χρειάζονται να γίνουν

«Ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες στο Λεκανοπέδιο Αττικής» επεσήμανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του για οριστική επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών εντός της προσεχούς τριετίας με την εφαρμογή δοκιμασμένων καλών πρακτικών στη βάση της ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση και την αντιμετώπιση των συνεπειών της, ο κ. Χαρδαλιάς παρατήρησε ότι «οι ρυθμοί της είναι πιο γρήγοροι από το δικό μας βηματισμό και πρέπει να τρέξουμε» και πρόσθεσε: «Έχουμε τον ν. 4662/21 που δίνει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες ή τους Δήμους ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, να κηρύξουν περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να γίνουν όσα χρειάζονται, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Έχουμε τα εργαλεία, έχουμε τα μέσα για να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς μεμψιμοιρίες».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» αυτό που χρειάζεται «είναι να πάμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Με την εμπειρία στη διαχείριση εξαιρετικά δύσκολων κρίσεων, ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες της Αττικής. Τι πρέπει να καθαρίσουμε, τι αντιπυρικές ζώνες να ανοίξουμε, τι χρηματοδοτικά εργαλεία να διεκδικήσουμε, αλλά και τι νομικά εργαλεία να εξασφαλίσουμε. Σε μία διαχείριση κρίσης ο καθένας πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Χρειάζεται ένας να έχει τη συνολική ευθύνη το τι πρέπει να γίνει».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σημείωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι βασική προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και επανέλαβε ότι δέσμευσή του είναι ότι μέσα σε τρία χρόνια θα δοθεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών. «Ο κόσμος», ανέφερε, «βαρέθηκε να ακούει αναλύσεις, θέλει αποτελέσματα. Προτεραιότητά μας θα είναι το ζήτημα των σκουπιδιών και των μεγάλων έργων που θα αναβαθμίσουν την Αττική και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας”.

Διαβάστε ακόμα: "Κλείδωσε" το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά - Αυτοί είναι οι 214 υποψήφιοι για την περιφέρεια Αττικής

«Έχω δεσμευτεί», υπενθύμισε «ότι το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών θα έχει λυθεί μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μας. Θα υπάρξει ένα συνολικό και συνεκτικό σχέδιο, με σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης.

Υπάρχουν ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρακτικές τις οποίες κακώς δεν τις έχουμε εξηγήσει στον κόσμο. Πρέπει να δώσουμε βάση στην ανακύκλωση, στην κυκλική οικονομία, να βοηθήσουμε τους Δήμους να συμμετέχουν ως σημαντικό γρανάζι στην προσπάθεια αυτή. Πάντα με όρους συνεργασίας και συνεννόησης και πάνω από όλα, συζητώντας με τις τοπικές κοινωνίες και συμφωνώντας για το τι πρέπει να γίνει», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε ακόμα: 12 χρόνια γάμου γιορτάζει ο Nίκος Χαρδαλιάς με τη γυναίκα του Γιώτα Παναγιωτοπούλου: ''Στα εύκολα, στα δύσκολα, στα όμορφα, πάντα μαζί, πάντα δίπλα''

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ