Λάρισα: Πλημμύρισε ο χείμαρρος Γκουσμπασανιώτης - Τα ορμητικά νερά, παρέσυραν σπίτι (φωτό - βίντεο)

Το βίντεο με τα ορμητικά νερά που παρασύρουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους κόβει την ανάσα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο χείμαρρος παρέσυρε και ένα σπίτι.

Πλημμύρισε ο χείμαρρος Γκουσμπασανιώτης από το νερό που έφερε η κακοκαιρία Daniel και απειλεί όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ έξω από τη Λάρισα, δίπλα από την εθνική οδό.

Λόγω της υπερχείλισης του ποταμού έχει κλείσει η Παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Αθήνας.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λιμνοθάλασσα, με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών να καταστρέφονται στο πέρασμα του νερού.

Παραμένουν αποκομμένα πολλά χωριά, πλημμύρισε το χωριό Νέα Λεύκη, ενώ κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν κι άλλα χωριά της Θεσσαλίας φτάνοντας ως τα όρια της Μαγνησίας.

Εικόνες αποκάλυψης στη Νέα Λεύκη

Η βιβλική καταστροφή που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel, η οποία εξελίσσεται και πλήττει κυρίως τη Θεσσαλία τις τελευταίες ώρες, έχει καταστρέψει όλες τις καλλιέργειες στη Νέα Λεύκη, ενώ κατά πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ ένα σπίτι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Γκουσμπασανιώτη.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Κιλελέρ επισημαίνονται τα εξής:

«Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το σύνολο του Δήμου Κιλελέρ από εχθές Τρίτη 5-9-2023 και αναμένεται να συνεχισθούν έως και την Πέμπτη 7-9-2023  και με γνώμονα την  προστασία της ανθρώπινης ζωής , καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να υπακούουν στις οδηγίες των Αρχών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου και η ΔΕΥΑΛ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, και πάντα σε συντονισμό και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές.

Οι πολίτες σε περιπτώσεις σοβαρής απειλής μπορούν να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και το τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης 112.

larissanet

Επίσης με τα τηλέφωνα του Δήμου Κιλελέρ 2410 921214  και τα τηλέφωνα των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας  6946124441 (Αντιδήμαρχος Ιωάννης Κουκούτσης) και 6930074113 (Αναστασία Σταμάτη)».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ