Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024: Τα νέα hot trends - Old Hollywood waves & Finger waves

Απίστευτες ιδέες που θα σας ενθουσιάσουν! 

Μετά το Καλοκαίρι πολλές γυναίκες δοκιμάζουν να κάνουν μια αλλαγή στα μαλλιά τους. Κάποιες προτιμούν μικρές λεπτομέρειες, όπως ένα κομψό και στυλάτο ανανεωμένο χτένισμα, ενώ υπάρχουν κι εκείνες που λατρεύουν τις πιο μόνιμες αλλαγές, όπως για παράδειγμα ένα κούρεμα.

Αν σκοπεύετε κι εσείς να αλλάξετε κάτι στην εμφάνιση σας, δείτε τη λίστα με τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 και πάρτε ιδέες για το πως θα το πετύχετε με τον πιο μοντέρνο τρόπο σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις των top hairstylists των διάσημων οίκων μόδας.

Τα κορυφαία χτενίσματα για τη σεζόν

Ο πιο ήπιος και απλός τρόπος είναι πάντα το πιάσιμο ή το styling των μαλλιών. Μπορείτε πολύ εύκολα να δοκιμάσετε ένα νέο χτένισμα και αν δεν σας αρέσει να επιστρέψετε σε αυτό που έχετε αγαπήσει.

Αυτό το Φθινόπωρο και το Χειμώνα παραμένουν στην κορυφή κάποιες από τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τάσεις, αλλά έχουμε και την προσθήκη νέων trends.

Κότσος μπαλαρίνα για chic εμφανίσεις

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Κότσος μπαλαρίνα)
Photo: @halleybrisker

Κλασικό και κομψό, ιδανικό για κάθε ώρα και στιγμή, το ballerina bun θα αποτελέσει φέτος μια όμορφη επιλογή. Στις περισσότερες περιπτώσεις χαμηλό και απλό, το συγκεκριμένο χτένισμα μπορεί να δημιουργηθεί πανεύκολα και γρήγορα.

Αν βέβαια σας αρέσουν τα πιο περίτεχνα hairstyles, μπορείτε να απογειώσετε τον κότσο αυτό με πλεξούδες ή twisted λεπτομέρειες.

Οι διάσημοι οίκοι που το παρουσίασαν στις πασαρέλες τους ήταν μεταξύ άλλων οι Christian Siriano, Carolina Herrera, Sandy Liang, Zimmerman και Saint Laurent.

Εντυπωσιακές πλεξούδες για κάθε μήκος

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Πλεξούδες)
Photo: @rio_hair

Οι διαχρονικές και αγαπημένες πλεξούδες παραμένουν στην κορυφή των επιλογών για πολλούς από τους διάσημους hairstylists, όπως αυτοί των οίκων Alexander McQueen, Giorgio Armani, Max Mara, Carolina Herrera και Valentino.

Κάποιοι προτίμησαν τις κλασικές μακριές πλεξούδες, ενώ άλλοι τα cornrows. Υπήρχαν βέβαια και εκείνοι που στόλισαν κότσους ή updos με braids, κάνοντας τα πιο περίτεχνα. Σε κάθε περίπτωση η πλεξούδα θα είναι must στα μαλλιά και τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024.

Wet hair και sleek back χτενίσματα

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Wet hair - Sleek back)
Photo: @ryansteedmanhair

Μαλλιά πιασμένα ή όχι, με χωρίστρα ή χωρίς, δεν έχει σημασία, αρκεί να διαθέτουν αυτή την φρεσκάδα που θυμίζει καλοκαίρι και βρεγμένα μαλλιά. Αυτό πρότειναν και για τη φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη σεζόν οι ειδικοί, στους οίκους Brandon Maxwell, LaQuan Smith, Dior, Elie Saab, Giorgio Armani.

Επομένως, οι sleeked κότσοι, αλογοουρές, αλλά και τα λιτά μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω θα παραμείνουν μια εντυπωσιακή επιλογή τόσο για το πρωί, όσο και για το βράδυ.

Old Hollywood waves / Finger waves για εντυπωσιακά ρετρό look

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Finger waves)
Photo: @auroralanewayhair

Με τον ρομαντισμό της δεκαετίας των 1930’s, τα κυματιστά αυτά χτενίσματα σε συνδυασμό με wet look hair θα αποτελέσουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τα μαλλιά τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024, σύμφωνα με τους οίκους Richard Quinn, Giambattista Valli.

Έχοντας τα μαλλιά λιτά ή πιασμένα και στολισμένα με τα old Hollywood waves μπορείτε να απογειώσετε τόσο την καθημερινή, όσο και τη βραδινή σας εμφάνιση.

Επιμελώς ατημέλητα looks

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Επιμελώς ατημέλητα)
Photo: @kaiagerber

Τα λιτά και messy μαλλιά, όπως αυτά που είδαμε στις πασαρέλες των Roberto Cavalli και Ulla Johnson, θα είναι το Φθινόπωρο και το Χειμώνα must. Πρόκειται για ένα από τα πιο απλά χτενίσματα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να το πετύχει κανείς. Ίσα ίσα που ένα απλό στέγνωμα με το σεσουάρ ή τον φυσικό αέρα μπορεί να σας χαρίσει ένα εντυπωσιακό μοντέρνο look.

Αν πάλι προτιμάτε ένα χαλαρό πιάσιμο, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι σαν το half up και την αλογοουρά των οίκων Chanel και Courrèges.

Top φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα αξεσουάρ μαλλιών

Ακόμη κι αν αποφασίσετε να παραμείνετε στις κλασικές και διαχρονικές αξίες όπως ο κότσος, η αλογοουρά και τα μαλλιά κάτω, τα hair accessories μπορούν με μια απλή κίνηση να μετατρέψουν το χτένισμα σας σε ένα trendy και στυλάτο look ιδανικό για κάθε ώρα και στιγμή.

Κορδέλες και φιόγκοι

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Κορδέλες - Φιόγκοι)
Photo: @halleybrisker

Από τους διάσπαρτους μικροσκοπικούς σατέν φιόγκους του οίκου Sandy Liang μέχρι τις κορδέλες που στολίζουν αλογοουρές όπως αυτή του Max Mara, οι επιλογές για να φορέσετε αυτά τα εντυπωσιακά αξεσουάρ μαλλιών είναι αμέτρητες.

Απλά βρείτε το ιδανικό σχέδιο για την περίσταση που το χρειάζεστε και στολίστε τα μαλλιά σας με τον πιο απλό τρόπο. Συνδυάστε το με λιτά ή πιασμένα μαλλιά και δημιουργήστε ένα girly και άκρως θηλυκό hairstyle.

Το κουρέματα που θα κυριαρχήσουν στα μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024

Σε περίπτωση βέβαια που σας αρέσουν οι ριζικές και δραστικές αλλαγές, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο νέο haircut που θα σας κάνει να λάμψετε.

Κλασικά φιλαριστά μαλλιά

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Φιλαριστά μαλλιά)
Photo: @romeufelipe

Η απλή αυτή τεχνική κουρέματος που χαρίζει πλούσιο όγκο και υπέροχη κίνηση στα μαλλιά θα παραμείνει στην κορυφή των επιλογών και για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024.

Τόσο στα κοντά, όσο και στα μακριά μαλλιά το όμορφο αυτό κόψιμο μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως την εικόνα μιας γυναίκας. Ακόμη κι απλά επιλέξει να φιλάρει τις αφέλειες της.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα για φιλαριστά μαλλιά είδαμε μεταξύ άλλων από τους οίκους Dior, Versace και Rodarte.

Βαθιά πλάγια χωρίστρα

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Βαθιά πλάγια χωρίστρα)
Photo: @romeufelipe

Μπορεί η χωρίστρα να αποτελεί μια μικρή λεπτομέρεια σε ένα χτένισμα, ωστόσο η αλλαγή της μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο τελικό look, αναφέρει το beautetinkyriaki

Αν λοιπόν δεν δοκιμάσατε μέχρι τώρα την top τάση της Άνοιξης και του Καλοκαιριού με την βαθιά πλάγια χωρίστρα, μην ανησυχείτε έχετε ακόμη μια σεζόν για να το κάνετε. Σύμφωνα με τους hairstylists των Chanel, Valentino και Schiaparelli, το trend αυτό παραμένει στην κορυφή και το Φθινόπωρο / Χειμώνα.

Butterfly cut

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Butterfly cut)
Photo: @claytonhawkins

Για μια ακόμη σεζόν το κομψό και εντυπωσιακό αυτό κούρεμα με τα έντονα layers και τις μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο θα παραμείνει στην κορυφή.

Πρόκειται για ένα κούρεμα που έχει τη δυνατότητα να χτενιστεί με πολλούς τρόπους και να δείχνει εξίσου όμορφο σε ίσια ή σγουρά μαλλιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ