Πρωτοποριακή συμβίωση στην Αγγλία! 26 γυναίκες ζουν στο ίδιο κτίριο - Κλειστή πόρτα σε αδερφούς, εραστές & γιους

: Το ευτυχισμένο σπίτι που μοιράζονται 26 γυναίκες...

Το Chipping Barnet, είναι ένα καταπράσινο προάστιο του βόρειου Λονδίνου, στο οποίο ζουν μόνο γυναίκες. Ναι καλά διαβάσατε. 

Καθώς οι ώριμες γυναίκες φτάνουν σε ένα σημείο στη ζωή τους όπου αναζητούν μια αίσθηση κοινότητας και σύνδεσης, η συγκατοίκηση αναδύεται ως μια ισχυρή λύση.

Με κατοίκους ηλικίας από 58 έως 94 ετών, το New Ground είναι η πρώτη κοινότητα συστέγασης του Ηνωμένου Βασιλείου αποκλειστικά για γυναίκες.

Την κοινότητα διαχειρίζονται εξ ολοκλήρου οι γυναίκες που το δημιούργησαν το 2016 ως εναλλακτική λύση στη μοναχική ζωή.

 YouTube

Κάθε άλλο παρά βαρετό, το New Ground αποτελείται από 25 διαμερίσματα με 26 κατοίκους (υπάρχει ένα παντρεμένο ζευγάρι), οκτώ από τα οποία είναι κοινωνικές μονάδες ενοικίασης.

Τα σπίτια έχουν θέα σε έναν ανθισμένο κήπο με αγριολούλουδα, μούρα και οπωρώνα. Η κοινή αίθουσα συσκέψεων χρησιμοποιείται για εβδομαδιαία δείπνα, βραδιές κινηματογράφου και μαθήματα γιόγκα.

Υπάρχει επίσης μια σουίτα επισκεπτών για τους επισκέπτες που διανυκτερεύουν.

YouTube

Σύμφωνα με το Guardian, η μετατροπή του οράματος του New Ground σε πραγματικότητα χρειάστηκε 18 χρόνια εντατικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης, δικτύωσης και πολλών συναντήσεων.

«Είμαστε ηλικίας από 58 έως 94 ετών», λέει η Jude Tisdall, 71 ετών, σύμβουλος τεχνών. Όπως και οι περισσότεροι από τους κατοίκους, ζει εδώ μετά από μία διαφήμιση της ιστοσελίδας, το 2016. «Πολλοί από εμάς εξακολουθούν να εργάζονται, άλλοι είναι εθελοντές και δραστηριοποιούνται στην κοινότητα. Κάποιος μπορεί να έρθει εδώ και να σκεφτεί οκέι, είμαστε όλοι μια ηλικία, αλλά δεν μπορείτε να μας ορίσετε ως ηλικιωμένους».

 

 

YouTube

Η Maria Brenton, ανώτερη πρέσβειρα του UK Cohousing Network, συνέβαλε καθοριστικά στη διευκόλυνση του New Ground. 

Να σημειώσουμε πως στο New Ground, απαγορεύονται οι άντρες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ