Η σύζυγος του Μπρους Γουίλις, Έμα Χέμινγκ, μιλάει για την άνοια: "Είναι σκληρή για το άτομο που διαγιγνώσκεται, είναι επίσης σκληρή για την οικογένεια"

Η Έμα Χέμινγκ μιλάει για το πώς η άνοια του Μπρους Γουίλις επηρεάζει την οικογένεια.

Η σύζυγος του Μπρους Γουίλις, Έμα Χέμινγκ, έδωσε συνέντευξη κατά την οποία μίλησε για την σπάνια πάθηση του ηθοποιού. Ο 68χρονος Μπρους Γουίλις πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, μια πάθηση που εμφανίζεται νωρίτερα από άλλες μορφές άνοιας. 

Η σύζυγός του τον στηρίζει σε αυτήν τη δύσκολη υπόθεση.

Αποφάσισε μάλιστα να μιλήσει δημόσια για το πώς διαχειρίζεται η οικογένεια το πρόβλημα.

«Είναι μια οικογενειακή ασθένεια, μας επηρεάζει όλους»

«Αυτό που μαθαίνω είναι πως η άνοια είναι δύσκολη» δήλωσε στην εκπομπή Today κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της, «Είναι σκληρή για το άτομο που διαγιγνώσκεται. Είναι επίσης σκληρή για την οικογένεια. Και αυτό δεν είναι διαφορετικό για τον Μπρους, για μένα ή για τα κορίτσια μας. Κι όταν λένε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή ασθένεια, όντως έτσι είναι».

Στην ερώτηση για το πώς μίλησε στα παιδιά για την ασθένεια απάντησε: «Είμαστε ένα πολύ ειλικρινές και ανοιχτό σπίτι. Και το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να είμαστε σε θέση να πούμε ποια ήταν η ασθένεια, να εξηγήσουμε τι είναι, γιατί όταν γνωρίζεις ποια είναι η ασθένεια από ιατρικής άποψης, όλα βγάζουν κατά κάποιο τρόπο νόημα. Ήταν σημαντικό λοιπόν να τους ενημερώσουμε για το τι είναι, επειδή, ξέρετε, δεν θέλω να υπάρχει στίγμα ή ντροπή για την διάγνωση του πατέρα τους ή για οποιαδήποτε μορφή άνοιας».

Δεν γνωρίζουν αν ο ίδιος ο Μπρους Γουίλις καταλαβαίνει την ασθένεια

Η παρουσιάστρια Hoda Kotb ρώτησε την Έμα, αν ο ηθοποιός γνωρίζει ότι έχει την ασθένεια και αποκάλυψε: «Δύσκολο να ξέρω».

Ωστόσο, τονίζει ότι όταν ήρθε η διάγνωση τα πράγματα έγιναν ευκολότερα.

 «Νομίζω ότι ήταν ευλογία και κατάρα. Ξέρετε, το να καταλάβω τελικά τι συνέβαινε, ώστε να μπορέσω να αποδεχτώ αυτό που είναι. Αυτό δεν το κάνει λιγότερο επώδυνο, αλλά το να το αποδεχτώ και να γνωρίζω τι συμβαίνει στον Μπρους το κάνει λίγο πιο εύκολο. Συμβαίνουν τόσα πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να κοιτάζω πέρα από τη θλίψη και τη στενοχώρια, ώστε να μπορώ να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μας» πρόσθεσε η Έμμα.

Διαβάστε επίσης: Η σύζυγoς του Μπρους Γουίλις μιλάει για την άνοια του ηθοποιού: Βγαίνω γιατί θέλω να ζήσω μια καλύτερη μέρα - Δεν είμαι καλή

Τα μαθήματα ζωής που προσφέρει ο Μπρους Γουίλις στην οικογένειά του

 «Ειλικρινά είναι το δώρο που συνεχίζει να δίνει. Αγάπη, υπομονή, ανθεκτικότητα, τόσα πολλά...» είπε. «Και διδάσκει εμένα και όλους μας… Θέλω να πω, ξέρετε, για μένα να είμαι εδώ έξω και να το κάνω αυτό, δεν είναι η ζώνη άνεσής μου, αλλά αυτή είναι η δύναμη του Μπρους».

Η παρουσιάστρια συνέχισε: «Έχω ακούσει από ανθρώπους που έχουν ένα άρρωστο μέλος της οικογένειάς τους, και θυμάμαι αυτό από μια φίλη μου... είπε: ‘Η διάγνωση του συζύγου μου έκανε τα παιδιά μου καλύτερους ανθρώπους’. Αυτό παρατηρείτε κι εσείς;»

Τότε η Έμα απάντησε: «Αυτό παρατηρώ κι εγώ. Νομίζω ότι τα παιδιά μου θα ήταν υπέροχα ό,τι κι αν συνέβαινε! Και δεν είναι αυτό που θα ήθελα γι' αυτά. Αλλά πραγματικά, όπως είπα, τους μαθαίνει τόσα πολλά και πώς να νοιάζονται και να αγαπούν και είναι ένα όμορφο πράγμα μέσα στη θλίψη».

Διαβάστε επίσης: Μπρους Γουίλις: Χειροτερεύει μέρα με την μέρα η κατάσταση της υγείας του - ''Μίλησα με την σύζυγο του...'', τι είπε η πρώην του Maria Bravo

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ