O Hiromi και η Hidekazu Takeda είναι παντρεμένοι, αλλά ζουν σε ξεχωριστά σπίτια - Στην Ιαπωνία το ‘Separation Marriage'' είναι πολύ δημοφιλές

Tι είναι το ‘Separation Marriage’; 

Το ζευγάρι Hiromi και Hidekazu Takeda απο την Ιαπωνία,  είναι παντρεμένοι εδώ και πολλά χρόνια και έχουν και ένα παιδί μαζί, αλλά ζουν σε απόσταση μιας ώρας ο ένας από τον άλλο και δεν έχουν ζήσει ποτέ στο ίδιο σπίτι.

Οι "γάμοι από απόσταση",  έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στην Ιαπωνία, επειδή επιτρέπουν στα ζευγάρια να βιώσουν τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους - από τη μία πλευρά, απολαμβάνουν την αγάπη και την υποστήριξη του άλλου, αλλά μπορούν επίσης να διατηρήσουν έναν ατομικό τρόπο ζωής χωρίς να ανησυχούν για τον σύντροφό τους. \

Βασικά, ο γάμος από απόσταση επιτρέπει στα ζευγάρια να βιώσουν τα οφέλη του γάμου αλλά και του εργένικου βίου, είναι όμως πολύ σημαντικό η σχέση να βασίζεται στην αμοιβαία αγάπη και τον σεβασμό.

Το BBC δημοσίευσε πρόσφατα μια ιστορία για ένα ζευγάρι που εμπλέκεται σε έναν τέτοιο γάμο . Η Hiromi Takeda περιγράφει τον εαυτό της ως μια ισχυρή, ανεξάρτητη γυναίκα που εργάζεται ως γυμνάστρια και διευθύντρια γυμναστηρίου.

Ο σύζυγός της, Hidekazu, είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και περνάει τον περισσότερο χρόνο του μπροστά στον υπολογιστή, απαντώντας σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γράφοντας εκθέσεις, σύμφωνα με το odditycentral

 

 

Έχουν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής, αλλά αγαπούν και σέβονται ο ένας τον άλλον, οπότε δεν θέλουν να παρεμβαίνουν ο ένας στη ζωή του άλλου. Η λύση; Zουν σε ξεχωριστά σπίτια, με απόσταση περίπου μιας ώρας μεταξύ τους.

''Σπάνια διανυκτερεύω στο σπίτι της γυναίκας μου", δήλωσε ο Hidekazu στο BBC.

καριέρα μου έχει μεγάλη βαρύτητα και σημασία στη ζωή μου. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου γάμου μου, ήμουν τόσο απασχολημένος με τη δουλειά μου που μερικές φορές δεν πήγαινα σπίτι για μέρες. Νομίζω ότι έκανε την πρώην γυναίκα μου πολύ δυστυχισμένη. Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα από τον προηγούμενο γάμο μου είναι ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι οικονομικά ανεξάρτητες".

Η Χιρόμι και ο Χιντεκαζού έχουν ένα παιδί μαζί, το οποίο ζει με τη μητέρα. Συναντιούνται μόνο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, κυρίως όταν η Χιρόμι χρειάζεται βοήθεια με τη φροντίδα του παιδιού.

Αυτός ο τρόπος ζωής λειτουργεί και για τους δύο, αν και παραδέχονται ότι ορισμένοι από τους γείτονές τους νομίζουν ότι είναι χωρισμένοι ή διαζευγμένοι. Και οι δύο πιστεύουν ότι "η συμβίωση δεν είναι απαραίτητη για το γάμο".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ