Αίας Μανθόπουλος: Η ζωή του ανιψιού της Ειρήνης Παππά - Οι θυελλώδεις σχέσεις, οι ρόλοι που αγαπήθηκαν & οι τελευταίες στιγμές του (φωτό - βίντεο)

Ήταν αγαπητός στο κοινό

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στις αρχές Οκτωβρίου.

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν», ενώ προηγουμένως είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε ο Αίας Μανθόπουλος μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο - Έδωσε σκληρή μάχη στην εντατική

Δωρίζουν τα όργανά του



Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση χθες το πρωί (17/10) με την οποία ενημέρωνε για ο αγαπημένος ηθοποιός έχασε τη «μάχη» για τη ζωή. Σε αυτή αναφέρεται ότι η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα, ώστε ο Αίας, με τον θάνατό του, να δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους του το έχουν ανάγκη.

Διαβάστε ακόμη: Με εγκεφαλικό στην εντατική ο Αίας Μανθόπουλος - Είναι μαχητής λέει η σύντροφός του

«Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Αίας – Γεώργιος Μανθόπουλος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ο ρόλος που αγαπήσαμε στους "Δύο Ξένους"



Ο Αίας Μανθόπουλος είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από τη συμμετοχή του στην κωμική σειρά των Ρήγα-Αποστόλου «Δύο ξένοι» δίπλα στον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Χαρακτηριστική ατάκα στην καριέρα του ηθοποιού ήταν η φράση «Αχ, βρε Αία!» του αείμνηστου Νίκου Σεργιανόπουλου. Ακόμη, είχε συμμετάσχει στην, επίσης, επιτυχημένη σειρά του Mega «Το καρέ της Ντάμας».

Αναφερόμενος στην πετυχημένη σειρά και τη χαρακτηριστική φράση με το όνομά του, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι «το “βρε Αία” το έκανε ο Νίκος μόνος του γιατί έφτανα καμιά φορά λίγο αργοπορημένος, μου έλεγε «βρε Αία, βρε Αία», κάναμε πλάκα μεταξύ μας και το κράτησε κι έτσι το έβαλε και στη σειρά».

Άλλες συνεργασίες του

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα και ήταν ανιψιός της κορυφαίας ηθοποιού Ειρήνης Παπά. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποκτώντας πτυχίο Οικονομικών, όπως και αργότερα της σχολής του Καρόλου Κουν.

Συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς καθώς και σε δεκάδες άλλα σπουδαία έργα δίπλα σε αρκετά σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία «Ροζ ολοταχώς».

Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την τηλεόραση και ασχολούνταν με τον χώρο του τουρισμού στο εξωτερικό, όπου είχε μετακομίσει για σημαντικό χρονικό διάστημα. Μέχρι τον θάνατό του ζούσε στην Παιανία.

Η σχέση με τη θεία του Ειρήνη Παπά



«Η Ειρήνη ήταν ένα πλάσμα έξω από τα όρια της Ελλάδας, ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα. Έλαμπε με το ήθος της, το θάρρος της και την αγάπη της για την Ελλάδα» είχε αναφέρει ο γνωστός ηθοποιός για τον θάνατο της θείας του.

Ακολούθως είχε υπογραμμίζει πως «ο θάνατός της είναι πλήγμα για τον παγκόσμιο πολιτισμό», δείχνοντας τη μεγάλη εκτίμηση που είχε στο πρόσωπό της.

Προσωπική ζωή



Στην προσωπική του ζωή είχε αρκετές θυελλώδεις σχέσεις, με πιο γνωστές εκείνες με γνωστά μοντέλα της εποχής.

Η πρώτη του μεγάλη σχέση που πήρε δημοσιότητα ήταν αυτή με την με την Αγάπη Ασπρίδου (Miss Young 1994). Παρότι οι δυο τους υπήρξαν πολύ ερωτευμένοι, η σχέση τους δεν είχε διάρκεια και οδηγήθηκαν αν πάρουν διαζύγιο. Μετά τον χωρισμό από την Αγάπη Ασπρίδου, γνωρίστηκε με το μοντέλο Δέσποινα Παπαθανασίου σε πάρτι για ηθοποιούς και μοντέλα, περίπου στο 2000. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος, όταν πρωτοσυναντήθηκαν σε μπαρ του Κολωνακίου.

Όταν γεννήθηκε το πρώτο παιδί τους, ένα αγόρι, το ζευγάρι είχε χωρίσει με επεισοδιακό τρόπο, όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ της εποχής, και οι σχέσεις τους ήταν κακές. Έφτασαν αντίδικοι στα δικαστήρια και επί μία επταετία η υπόθεσή τους απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στο μεταξύ, ο Αίας Μανθόπουλος αναγκάστηκε να μείνει μακριά από τον γιο του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλη αυτή η ιστορία αποτέλεσε την πιο βαθιά πληγή της ζωής του, μια πληγή που παρέμενε ανοιχτή και επηρέασε βαθιά τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική του ζωή.

Όμως ο Αίας δεν σταμάτησε να ψάχνει τον έρωτα που θα τον ολοκλήρωνε. Τότε ήταν που βρήκε την σύντροφο που θα τον συνόδευε στο ταξίδι της ζωής στο πρόσωπο της Στέλλας Τσιάτσιου.  Οι δυο τους παντρεύτηκαν, απέκτησαν δύο παιδιά και μετακόμισαν στη Λάρισα για ένα χρονικό διάστημα μιας και εκείνος εργαζόταν σε θέατρο της πόλης. Ωστόσο, ούτε αυτή η σχέση έμελλε να μακροημερεύσει, καθώς το ζευγάρι χώρισε το 2012.

Τα τελευταία χρόνια, δίπλα του βρισκόταν η Ελισάβετ Σταματοπούλου, μια γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του στα δύσκολα και τον στήριξε μέχρι την τελευταία του πνοή.

Αυτή ήταν και η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο Αίας Μανθόπουλος πριν «σβήσει» σήμερα στο νοσοκομείο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ