Τι είναι η κακοκαιρία "ΠΙ" που πλησιάζει την χώρα μας - Τα έντονα φαινόμενα & ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

 

Ο άστατος καιρός θα εστιάζεται για ένα ακόμα 24ωρο στη Δυτική Ελλάδα. 

Ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος από το 2010 και μετά, με εξαίρεση τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, με βάση το δίκτυο 51 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Οκτώβριο, η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα σχεδόν στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Όπως όλα δείχνουν και αφού έχουμε μπει στον Νοέμβρη, το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει να χαλάει σιγά σιγά, ενώ  αναμένεται να έρθει από την Πέμπτη 2/11 μια νέα κακοκαιρία με τον λεγόμενο καιρό τύπου «Π» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

 Μάλιστα την Κυριακή θα έρθει πιο οργανωμένη κακοκαιρία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Την Πέμπτη θα δούμε στα δυτικά, στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο έναν καιρό τύπου «Π», δηλαδή αν το παρατηρήσουμε σχηματίζει το γράμμα Π με βροχές στα δυτικά προς τη βόρεια Ελλάδα και προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αφήνοντας στην ουσία ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα», ανέφερε ο μετεωρόλογος.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας θα είναι σύντομο «δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα η θερμοκρασία» λέει ο μετεωρολόγος. «Ένα 24ωρο θα κρατήσει αυτή η αλλαγή του καιρού, Παρασκευή βελτιώνεται ο καιρός, Σάββατο και πάλι καλός και την Κυριακή περιμένουμε πιο οργανωμένη κακοκαιρία. Φαίνεται ότι η Κυριακή θα είναι πιο μουντή με περισσότερες βροχές, πιο επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες Κυριακή και στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Αλλά και πάλι η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται σημαντικά και τα ανατολικά και νότια τμήματα δεν επηρεάζονται αξιόλογα από βροχές. Επιμένει δηλαδή η ανομβρία», ανέφερε στην πρόγνωσή του στο Open.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ