Ελον Μασκ: Βρήκε τον τρόπο να μην ξανά δουλέψει κανείς - πως θα βοηθήσει Τεχνητή Νοημοσύνη

 Έλον Μασκ δήλωσε στον Ρίσι Σούνακ πώς η άνοδος του «μαγικού τζίνι» της τεχνητής νοημοσύνης θα σημάνει τελικά ότι κανείς δεν θα χρειάζεται να δουλεύει.

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα σημαίνει τελικά ότι κανείς δεν θα χρειάζεται να εργάζεται.

Ο ίδιος μίλησε στον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ κατά τη διάρκεια μιας ασυνήθιστης εκδήλωσης "σε συνομιλία" στο τέλος της συνόδου κορυφής για την τεχνητή νοημοσύνη αυτή την εβδομάδα.

Η 50λεπτη συνέντευξη περιελάμβανε μια πρόβλεψη του κ. Musk ότι η τεχνολογία θα καταστήσει περιττή την αμειβόμενη εργασία.

 

Προειδοποίησε επίσης για ανθρωποειδή ρομπότ που "μπορούν να σας κυνηγήσουν οπουδήποτε".

Οι δυό τους μίλησαν για το πώς το Λονδίνο αποτελεί κορυφαίο κόμβο για τη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρει το bbc

«Θα έχουμε κάτι που είναι, για πρώτη φορά πιο έξυπνο από τον πιο έξυπνο άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτό κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα ή άβολα. Αν επιθυμείς ένα μαγικό τζίνι, αυτό σου δίνει όποια επιθυμία θέλεις και δεν υπάρχει όριο. Δεν έχετε αυτά τα τρία όρια ευχών ανοησίες, είναι και καλό και κακό. Μία από τις προκλήσεις στο μέλλον θα είναι πώς θα βρούμε νόημα στη ζωή. Είναι δύσκολο να πει κανείς ακριβώς ποια είναι αυτή η στιγμή, αλλά θα έρθει ένα σημείο όπου δεν χρειάζεται δουλειά. Μπορείς να έχεις δουλειά αν θέλεις να έχεις δουλειά για προσωπική ικανοποίηση. Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει τα πάντα» σε μια συζήτηση με τον Ρίσι Σουνάκ παρουσία κοινού.

 

 

Ο Μασκ δήλωσε πρόσφατα ότι θα δημιουργήσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να σώσει την ανθρωπότητα. Για αυτό τον λόγο ίδρυσε την εταιρεία xAI στην οποία προσέλαβε πρώην εργαζομένους σε εταιρείες όπως η Open AI (ChatGPT), η Google και η Microsoft όπως και στελέχη του Twitter και της Tesla. Yποστηρίζει ότι η δική του εταιρεία θα κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση από τις υπόλοιπες και θα αναπτύξει μια υπέρ του ανθρώπου (pro-human) τεχνητή νοημοσύνη όπως τη χαρακτήρισε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ