Ο Ryan Gosling έχει γενέθλια: 43 ετών έγινε ο αγαπημένος μας πρωταγωνιστής του La la land & της Barbie - Best of

Χρόνια πολλά στον "Κεν"!

Ο "γόης" του Χόλιγουντ, Ράιαν Γκόσλινγκ, έκλεισε τα 43 του χρόνια! Ο αγαπημένος ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες, έχει τα γενέθλιά του.

Ο Καναδός σταρ του Χόλιγουντ γεννήθηκε στην Κορνουάλη του Οντάριο, αλλά ως έφηβος μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία για να εργαστεί στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Young Hercules.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή της μακράς καριέρας του.

Το 2000 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία Σύγκρουση Τιτάνων (Remember the Titans) στο πλευρό του Ντένζελ Γουάσινκγτον. Το όνομά του άρχισε να γίνεται όλο και πιο γνωστό όταν έπαιξε στην ταινία Ο Πιστός (The Believer, 2001). Η ταινία έλαβε πολύ καλές κριτικές και κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Το 2004 συμπρωταγωνίστησε μαζί με τη Ρέιτσελ ΜακΆνταμς στο αισθηματικό δράμα Το Ημερολόγιο (The Notebook), το οποίο άφησε εποχή. Ακόμα και σήμερα θεωρείται μια από τις καλύτερες ρομαντικές τιανίες.

Το Notebook ήταν αυτό που έκανε το ευρύ κοινό να αγαπήσει τον Ryan Gosling.

Το 2006 πρωταγωνίστησε στο ανεξάρτητο φιλμ Half Nelson στο ρόλο ενός ναρκομανή καθηγητή ιστορίας. Για την ερμηνεία του έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ και για Screen Actors Guild Award. Μέχρι και σήμερα είναι ο πρώτος Καναδός ηθοποιός μετά από 62 χρόνια που προτάθηκε για Όσκαρ.

Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε μαζί με τον Άντονι Χόπκινς στο Απόδειξη Ενοχής (Fracture) και έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και τη δεύτερη για Screen Actors Guild Award για την ταινία Ο Λαρς και η Κούκλα του (Lars and the Real Girl). Το 2010 ξανασυνεργάστηκε με τη Μισέλ Γουίλιαμς στην ταινία Blue Valentine. Για την ερμηνεία του έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Το 2011 συμπρωταγωνίστησε μαζί με τους Στιβ Καρέλ, Τζούλιαν Μουρ, Κέβιν Μπέικον, Έμμα Στόουν και Μαρίζα Τομέι στην κωμωδία Crazy, Stupid, Love. Για την ερμηνεία του έλαβε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου σε κωμωδία/μιούζικαλ.

Μεταξύ των πιο εμπορικών και όχι μόνο επιτυχιών του είναι το μιούζικαλ "La la land".

Το La La Land έλαβε πολύ θετικές κριτικές και θεωρείται μίας από τις καλύτερες ταινίες του 2016. Οι καλές κριτικές αφορούσαν το σενάριο και τη σκηνοθεσία του Σαζέλ, τις ερμηνείες των Στόουν και Γκόσλινγκ, καθώς και τη μουσική του Χάρβιτζ. Υπήρξε υποψήφια για 14 Όσκαρ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τιτανικού και το Όλα για την Εύα, κερδίζοντας τελικά 6.

Διαβάστε επίσης: Ryan Gosling: Υποψήφιος για Όσκαρ ο Κεν; Το στοίχημα της Warner Bros για το αν θα νιώσουν οι κριτές το "kenergy"

Πρόσφατα ο Ράιν Γκόσλινγκ πρωταγωνίστησε σε ακόμα μία εμπορική επιτυχία, την ταινία της Barbie.

Μένει μόνο να δούμε αν η αξέχαστη ερμηνεία του "Κεν" θα είναι αυτή που θα καταφέρει να του δώσει το πολυπόθητο Όσκαρ...

Ο γάμος με την Eva Mendes

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο ηθοποιός δεν μοιράζεται πολλά πράγματα. Είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Εύα Μέντες, με την οποία γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας "Στο Τέλος του Δρόμου" το 2011.

Οι δυο τους έχουν και δυο κόρες.

Στο παρελθόν, είχε δεσμό επίσης με τη Σάντρα Μπούλοκ από το 2002 έως το 2003 και από το 2004 μέχρι το 2007 με την συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία Το Ημερολόγιο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ