Τενερίφη αεροδρόμιο: Συνελήφθησαν 14 υπάλληλοι γιατί έκλεβαν ακριβά ρολόγια & κοσμήματα από τις βαλίτσες επιβατών - Τα έραβαν σε κρυφές τσέπες (βίντεο)

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από σειρά καταγγελιών των επιβατών

Δεκατέσσερις υπάλληλοι ενός αεροδρομίου στη νήσο της Τενερίφης συνελήφθησαν, καθώς βαρύνονται με υποψίες ότι έκλεψαν από τις αποσκευές επιβατών αντικείμενα αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου (16/12) η ισπανική πολιτοφυλακή.

Μεταξύ των κλοπιμαίων που άρπαξαν από επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της νήσου των Καναρίων ήταν 29 πολυτελή ρολόγια, 22 smartphone τελευταίας τεχνολογίας και 120 κοσμήματα.

Η ισπανική πολιτοφυλακή υποψιάζεται πως οι 14 συλληφθέντες έχουν ήδη πουλήσει σε καταστήματα και άλλα κλεμμένα αντικείμενα. Άλλοι 20 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο και 27 κοσμηματοπωλεία της νήσου βρίσκονται επίσης στο μικροσκόπιο των αρχών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από σειρά καταγγελιών εκ μέρους των επιβατών.

Οι κλοπές γίνονταν την ώρα που οι βαλίτσες τοποθετούνταν στον χώρο των αποσκευών των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ύποπτοι αφαιρούσαν τα αντικείμενα αξίας, ενώ δεν τους έβλεπαν οι επιβάτες και άλλοι εργαζόμενοι.Κατόπιν, έκρυβαν τα κλοπιμαία σε τσέπες που είχαν ράψει στο εσωτερικό των ρούχων τους ή μέσα στα ντουλάπια τους στο αεροδρόμιο, διευκρίνισε η ισπανική αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Τρομακτικό! Επιβάτης της Ryanair έχασε την πτήση του και έπαθε αμόκ - Επιτέθηκε στο προσωπικό του αεροδρομίου της Πάλμα (βίντεο)

Το αεροδρόμιο της Τενερίφης υποδέχθηκε 10,8 εκατομμύρια επιβάτες το 2022, το έβδομο κατά σειρά ισπανικό αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Aena.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ