Όρμπαν και Ερντογάν, αντάλλαξαν... άλογα! Καθαρόαιμο σε μαύρο χρώμα από τον Ούγγρο Πρωθυπουργό, 100... ηλεκτρικά από τον Τούρκο Πρόεδρο (βίντεο)

Η ανταλλαγή δώρων κατά τις επίσημες επισκέψεις είναι κάτι το εθιμοτυπικό.

Βιβλία, βάζα, έργα τέχνης, χαλιά, αντικείμενα έχουμε δει.

Καθαρόαιμο άλογο όμως δεν θυμόμαστε.

Ένα καθαρόαιμο ουγγρικό άλογο χάρισε ο Βίκτορ Όρμπαν στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Και επειδή ο Ερντογάν, άλογο πήρε θέλησε να δώσει και αυτός... άλογο. Και μάλιστα όχι ένα αλλά 100. Τόσα έχει ο κινητήρας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Togg που κατασκευάζει η Τουρκία.

Οι επίσημες επισκέψεις των ηγετών σε άλλα κράτη εθιμοτυπικά συνοδεύονται από ανταλλαγές συμβολικών δώρων, ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση τα δώρα που αντάλλαξαν Ερντογάν και Όρμπαν θεωρούνται ενδεικτικά της σχέσης τους και της σύμπνοιας που υπάρχει μεταξύ τους σε διάφορα θέματα του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμα: Το ανατολίτικο βάζο, η μαρμάρινη πιατέλα και τα βιβλία με... νόημα - Τα δώρα που έφερε και πήρε ο Ερντογάν από Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου (φωτό)

Συγκριτικά, κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο Ερντογάν έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα βιβλίο, την έκδοση της Τουρκικής Προεδρίας για τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει επικαιροποιηθεί ώστε να συμπεριλάβει και τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δώρισε με τη σειρά του στον Τούρκο πρόεδρο ένα βιβλίο για την αναστήλωση των οθωμανικών μνημείων στην ελληνική επικράτεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ