Το αιώνιό μας δίλημμα κορίτσια! Μαντηλάκια ή προϊόν καθαρισμού για την αφαίρεση του μακιγιάζ ;

Εσείς ποιο από τα δύο επιλέγετε;

Το σενάριο είναι λίγο πολύ γνωστό: γυρνάτε στο σπίτι από μία εξαντλητική ημέρα και αφού χαλαρώσετε, έρχεται η ώρα να πάτε για ύπνο - Πρέπει όμως πρώτα να αφαιρέσετε το μακιγιάζ! Αν θέλετε η επιδερμίδα σας να είναι υγιής, τώρα είναι η στιγμή να κάνετε την περιποίησή σας.

Μεγάλο μέρος των γυναικών χρησιμοποιεί πολλές φορές τα μαντηλάκια καθαρισμού για να αφαιρέσει το μακιγιάζ και τους ρύπους από το δέρμα.

Ξέρουμε πόσο βολικά και εύχρηστα είναι τα μαντηλάκια, αφού χωρίς τρελό κόπο μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση και «κάνουν άμεσα τη δουλειά». Τα μαντηλάκια έχουν τα πλεονεκτήματά τους καθώς είναι άμεσα για τα ταξίδια ή για τις έκτακτες περιπτώσεις που σας έχουν τελειώσει όλα τα υπόλοιπα προϊόντα.

Κατά τα άλλα, δεν αφαιρούν αποτελεσματικά το μακιγιάζ και σίγουρα δεν καθαρίζουν σε βάθος το δέρμα σας.

Η βραδινή σας ρουτίνα περιποίησης θα πρέπει να ξεκινά με ένα υγρό/κρεμώδες καθαριστικό που θα αφαιρέσει μακιγιάζ και ρύπους χωρίς να τα μεταφέρει απλά από το ένα σημείο του προσώπου στο άλλο, όπως συμβαίνει με τα μαντηλάκια.

Δείτε ακόμη:Το Α & το Ω για λαμπερό δέρμα είναι το ντεμακιγιάζ! Μάθετε τον σωστό τρόπο για να αφαιρείτε κάθε ίχνος καλλυντικού - Η ρουτίνα που δεν πρέπει να ξεχνάτε

Στη συνέχεια πρέπει να συνεχίζετε πλένοντας την επιδερμίδα σας με ένα cleanser, με το οποίο θα κάνετε μασάζ για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, ώστε να προλάβει να δράσει και να καθαρίσει σε βάθος τους πόρους.

Ειδικά αν η επιδερμίδα σας έχει τάσεις ακμής ή εμφανίζει συχνά «μαυράκια», τότε θα πρέπει να ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα. Δεν θα σας πάρει πάνω από μερικά λεπτά, αλλά η διαφορά στο δέρμα σας θα είναι τεράστια.

Δείτε ακόμη:Καθαρισμός προσώπου: Είστε σίγουρες ότι το κάνετε σωστά; - Ο Ιάκωβος Γκόγκουα μας δείχνει τα σωστά βήματα

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ