Οι σημαντικότερες στιγμές μιας Βασίλισσας! Η Βεατρίκη της Ολλανδίας έγινε 86 ετών - Εμβληματικές εμφανίσεις (φωτό)

Πολύχρονη!

Τ αγενέθλια της έχει σήμερα η Βεατρίκη της Ολλανδίας.

Η πρώην Βασίλισσα έγινε 86 ετών και το παλάτι να δημοσίευσε νέες φωτογραφίες της πρώην βασίλισσας.

Στα στιγμιότυπα η πρωτότοκη κόρη του Βερνάρδου του Λίππε-Μπίστερφελντ και της βασίλισσας Ιουλιάνας της Ολλανδίας, ποζάρει με ένα κομψό κυπαρισσί ταγιέρ.

 

 

Σε άλλες εικόνες την βλέπουμε με τον γιο τηςβασιλιά Γουλιέλμο Αλέξανδρο και την μεγάλη του κόρη πριγκίπισσα Αικατερίνη-Αμαλία, η οποία με την σειρά της αναμένεται μια μέρα να διαδεχθεί τον πατέρα της στον θρόνο.

Διαβάστε ακόμη: Η Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας κρατάει τρυφερά την πεθερά της από το χέρι - Η Beatrix παραχώρησε τον θρόνο στον γιο της πριν 10 χρόνια

Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Βεατρίκη (Beatrix) ήταν βασίλισσα των Κάτω Χωρών για 33 χρόνια, από το 1980 έως το 2013. Στις 30 Απριλίου 2013, τη διαδέχθηκε ο μεγαλύτερος γιος της.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη ήταν παντρεμένη με τον πρίγκιπα Κλάους των Κάτω Χωρών.


instagram @queen.maxima


instagram @queen.maxima

Απέκτησαν τρεις γιους, τον πρίγκιπα Γουλιέλμο-Αλέξανδρο, τον Πρίγκιπα Φρίσο και τον Πρίγκιπα Κονσταντίν.

Διαβάστε ακόμη: Τρεις γενιές βασιλιάδων! Γιορτάζουν τα γενέθλια της Βεατρίκης της Ολλανδίας - Το κομψό κυπαρισσί ταγιέρ της (φωτό)

Έχει άψογες σχέσεις με την οικογένεια της και πλέον προτιμάει να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί τους, έχοντας περιορίσει τις υποχρεώσεις της και λόγω της ηλικίας φυσικά.

Η άνοδος στο θρόνο και το περιστατικό του 2009

Η Βεατρίκη, ήδη από την δεκαετία του 1970, προετοιμαζόταν για την μέλλουσα θέση της στον Ολλανδικό θρόνο, έτσι πραγματοποιήσε πολλές επισκέψεις σε άλλες χώρες του εξωτερικού με τον σύζυγό της.

Στις 30 Απριλίου 1980, μετά την παραίτηση της μητέρας της, βασίλισσας Ιουλιάνας από τον θρόνο, η Βεατρίκη έγινε βασίλισσα και αρχηγός του κράτους. Είναι μέλος της Λέσχης της Ρώμης και το 2005 εόρτασε το ασημένιο ιωβηλαίο της (ως Βασίλισσα).

 

 

 

 

Περιστατικό Απριλίου 2009

Σε μία πιθανή απόπειρα δολοφονίας της Βασίλισσας Βεατρίκης και της βασιλικής οικογένειας, ένας οδηγός αυτοκινήτου έπεσε με το όχημά του πάνω σε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση στο Άπελντοορν. Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλα δεκατέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. 

Παραίτηση από τον θρόνο

Τον Ιανουάριο του 2013, η Βασίλισσα Βεατρίκη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραιτηθεί από τον Ολλανδικό θρόνο.

 

 

 

 


instagram @koninklijkhuis


instagram @koninklijkhuis

 

 

 

Στις 30 Απριλίου του 2013 παραιτήθηκε επίσημα από τον θρόνο, υπέρ του πρωτότοκου γιου της, Γουλιέλμου Αλέξανδρου, ύστερα από 33 ακριβώς χρόνια βασιλείας. Έγινε η τρίτη στη σειρά μονάρχης της χώρας, που παραιτήθηκε ύστερα από την μητέρα της Ιουλιάνα και την γιαγιά της Βιλελμίνη.

Από την παραίτησή της και έπειτα, επέστρεψε στον τίτλο της «ΑΒΥ Πριγκίπισσας της Οράγγης-Νάσσαου». Το όνομα της Βεατρίκης δόθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Οράνιεστατ στην Αρούμπα.

Πολύχρονη, λοιπόν!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ