Αυτά είναι τα τρόφιμα που βοηθούν στην αντιγήρανση – Προσθέστε τα στην διατροφή σας και θα δείτε την διαφορά! (φωτό)

Υπάρχουν τρόποι και tips να επιτύχουμε την μακροζωία 

Η μακροζωία είναι μία έννοια που απασχολεί πολλούς ανθρώπους σήμερα, αν όχι όλους, καθώς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του να ζούμε περισσότερο. Υπάρχει ολόκληρος κλάδος που επικεντρώνεται στη φιλοδοξία αυτή, με πολλά συμπληρώματα, θεραπείες αντιγήρανσης, προγράμματα αντίστροφης γήρανσης, εφαρμογές, podcasts και βιβλία κ.α.

Πέρα από τις αισιόδοξες προβλέψεις και τις θεραπείες που «κυκλοφορούν», οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μακροζωία είναι γνωστοί εδώ και χρόνια.

Αυτοί περιλαμβάνουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς κάπνισμα και αλκοόλ, τακτική σωματική δραστηριότητα, επαρκή ύπνο, καλή οικογενειακή ζωή και κοινωνικές συναναστροφές.

Επιπλέον, η υγιεινή διατροφή, ιδιαίτερα φυτικής προέλευσης, είναι πολύ σημαντική.

Ορισμένες τροφές που προάγουν την υγιή γήρανση μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμα θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα και τη διάρκεια ζωής.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 5 τροφές που προτείνονται για αυτόν τον σκοπό:

1. Τα μούρα είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C, K και μέταλλα όπως το μαγγάνιο, προωθούν την υγεία του δέρματος, των οστών, της καρδιάς και του εγκεφάλου.

image by pixabay 

2. Ξηροί καρποί και σπόροι είναι πλούσιοι σε ωμέγα 3, φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, αποτελούν σημαντική πηγή θρεπτικών ουσιών.

image by pixabay 

3. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές λουτεΐνης και αντιοξειδωτικών.

image by pixabay 

4. Τα μανιτάρια είναι επίσης πλόυσια σε αντιοξειδωτικά και προάγουν την αναγέννηση των κυττάρων και τις γνωστικές λειτουργίες.

image by pixabay 

5. Ο κουρκουμάς πηγή κουρκουμίνης.

Η κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό που μπορεί να προσφέρει ζωτική κυτταρική προστασία και να ανακουφίσει τις αναπνευστικές παθήσεις.

image by pixabay 

Θα τα βάλετε στην διατροφή σας;

Διαβάστε επίσης: Ας μάθουμε γιατί δεν κάνει να τρώμε ελάχιστα - Μήπως αντί να χάσουμε βάρος προκαλέσουμε περισσότερα προβλήματα στον οργανισμό μας ;

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ