Τελευταία παράσταση για τον σπουδαίο Ηλία Λογοθέτη: «Πάντα σε θαύμαζα» είπε στον επικήδειο ο γιός του - Δείτε ποιοι πήγαν στην κηδεία (φωτό & βίντεο)

Στο Κοιμητήριο του Παπάγου η οικογένειά του και πλήθος ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου

Πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό κόσμο έσπευσε στο Κοιμητήριο του Παπάγου για την κηδεία του Ηλία Λογοθέτη, το Σάββατο 2 Μαρτίου, λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι.

Ο σπουδαίος ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 85 ετών, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, όπως έκανε γνωστό, μεταξύ άλλων, ο γιος του, Αλέξανδρος Λογοθέτης, που πήγε από νωρίς στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με την οικογένειά του, συνοδεύοντας τη σύζυγο του πατέρα του, Μαρία Ζαχαρή.

Συγκίνησε ο γιός του στο επικήδειο. "Ο πατέρας μου ήταν μία χαμένη πατρίδα που πάντα θαύμαζα", είπε ο Αλέξανδρος.


Στο τελευταίο «αντίο» για τον ηθοποιό, έδωσε το παρών πλήθος από τον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Μεταξύ αυτών, ο Γιάννης Μπέζος, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Σπύρος Μιμπίλας, ο Παύλος Οκρόπουλος, η Νατάσα Ασίκη με τον Αντώνη Αντωνίου, η Εβελίνα Παπούλια και ο Γιώργος Κιμούλης.

Δείτε φωτό

Γιαννης Μπέζος

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Διαβάστε ακόμα: Πέθανε ο Ηλίας Λογοθέτης - Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στα 85 του (φωτό-βίντεο) 

Σταμάτης Φασουλής

Σωτήρης Τσαφούλιας, Θοδωρής Κατσαφάδος

Γιάννης Μποσταντζόγλου, Γιώργος Λέφας, Ευτυχία Μοσχάκη

Παύλος Κοντογιαννίδης, Σίσσυ Αλατά

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Εβελίνα Παπούλια

Φάνης Μουρατίδης

Τάσος Παλαντζίδης

Βασίλης Λέκκας

Αλέξης Γεωργούλης

Νατάσα Ασίλη, Τάσος Αντωνίου

Παύλος Ορκόπουλος

Γιώργος Κιμούλης

Η ζωή και το έργο του Ηλία Λογοθέτη

Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ. Σύζυγός του, η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Φωτογραφίες άρθρου: NDPPHOTO - ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ