Ο Άγγλος παππούς άφησε μόλις 50 λίρες στις 5 εγγονές του από τις 500.000 της διαθήκης - Δεν τον επισκέπτονταν τακτικά & τις τιμώρησε (βίντεο)

Οι 5 εγγονές προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, αλλά έχασαν, αρκέστηκαν λοιπόν στις 50 λίρες

Ένας απογοητευμένος παππούς από τα εγγόνια του δεν τον επισκέπτονταν πολύ συχνά, είχε το δικαίωμα να τους αφήσει μόλις 50 λίρες στο καθένα στη διαθήκη του σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου στη Βρετανία.

Τα εγγόνια προσέφυγαν ζητώντας να ακυρωθεί η διαθήκη του παππού τους διεκδικώντας την περιουσία 500.000 λιρών, συμπεριλαμβανομένου του διαμερίσματός του αξίας 450.000 λιρών.

Ο Frederick Ward Snr πυροδότησε μια οικογενειακή διαμάχη αφού άφησε σχεδόν όλη την περιουσία του, ύψους 500.000 λιρών, συμπεριλαμβανομένου του διαμερίσματός του αξίας 450.000 λιρών, σε δύο από τα παιδιά του όταν πέθανε το 2020.

Είχε αποκληρώσει από τη διαθήκη τις πέντε κόρες του νεκρού γιου του Φρεντ Τζούνιορ και είχε αποκαλύψει στους δικηγόρους του – όταν ζούσε - ότι ήταν αναστατωμένος που δεν τον είχαν επισκεφτεί αφού είχε νοσηλευτεί τρεις φορές με αναπνευστικά προβλήματα.

Όταν έμαθαν οι 5 εγγονές ότι δεν είχαν κληρονομηθεί, – η Carol Gowing, η Angela St Marseille, η Amanda Higginbotham, η Christine Ward και η Janet Pett – μήνυσαν και ισχυρίστηκαν ότι δικαιούνταν το ένα τρίτο των χρημάτων του αείμνηστου παππού τους.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Master James Brightwell, έκρινε ότι η διαθήκη του 2018 ήταν «εντελώς ορθολογική, προσθέτοντας ότι τα εγγόνια είχαν «πολύ περιορισμένη επαφή» με τον «απογοητευμένο» παππού τους.

Απορρίπτοντας την υπόθεσή τους, ο δικαστής Brightwell είπε: «Μερικοί μπορεί να έχουν την άποψη ότι, ως γενική πρόταση, όταν το τέκνο ενός διαθέτη τον έχει προηγηθεί, θα έπρεπε γενικά να αφήνει ίσο μερίδιο από το υπόλειμμά του στο ζήτημα του παιδιού αυτού.

Ωστόσο, η απόφαση να μην το πράξει και να μοιράσει το υπόλειμμα και επομένως το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας μεταξύ των επιζώντων τέκνων του δύσκολα μπορεί να ειπωθεί ότι είναι διάταξη που κανένας λογικός διαθέτης δεν θα μπορούσε να κάνει».

Οι αδερφές υποστήριξαν ότι η διαθήκη του 2018 ήταν «άκυρη» και ο θείος τους Τέρι Γουόρντ και η θεία Σούζαν Γουίλτσαϊρ είχαν «επηρεάσει αδικαιολόγητα» τον παππού τους να αλλάξει τη διαθήκη του για να τους δώσει το μερίδιό τους από την περιουσία του.

Αλλά ο δικαστής Brightwell είπε ότι «τα στοιχεία δεν τον έπεισαν» ότι ο Τέρι είχε «αναγκάσει» τον πατέρα του ή ότι η Σούζαν τον «έλεγε» ώστε να αμφισβητήσει τη θέλησή του.

Ο Fred Snr είχε συντάξει προηγουμένως μια διαθήκη που μοίραζε την περιουσία του και στα τρία παιδιά του.

Αλλά ο Φρεντ Τζούνιορ πέθανε πριν από τον πατέρα του το 2015. Μετά η οικογένεια διαλύθηκε και ο Γουόρντ δεν είδε πολλά από την πλευρά της οικογένειας του Φρεντ Τζούνιορ.

Όταν η διαθήκη του Γουόρντ διαβάστηκε μετά το θάνατό του, ξέσπασε η κόντρα – η οποία ηχογραφήθηκε και παίχτηκε στο δικαστήριο – όταν αποκαλύφθηκε ότι οι πέντε αδερφές είχαν αποκληρωθεί.

Ο θείος τους Τέρι έδωσε στον καθένα έναν φάκελο που περιείχε 50£ σε μετρητά.

Ο δικαστής Brightwell είπε ότι οι αδερφές δεν είχαν επισκεφτεί τον παππού τους στο νοσοκομείο επειδή δεν είχαν ενημερωθεί ότι ήταν εκεί, αλλά αυτό οφειλόταν στη συχνότητα εισαγωγής του και επίσης «επειδή η επαφή μεταξύ των μερών είχε σταματήσει σε κάθε περίπτωση».

Οι πέντε εγγονές είχαν κάνει μόνο «πολύ περιστασιακές σύντομες επισκέψεις» για να δουν τον παππού τους, ενώ εκείνος είχε στενές σχέσεις με τον γιο του Τέρι και τη Σούζαν.

Ο δικαστής απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι ο κ. Ward δεν είχε «ικανότητα» να συντάξει τη διαθήκη το 2018 ή ότι ήταν άκυρη για «θέλει γνώσης και έγκρισης» του αποτελέσματός της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ