Πέθανε ο Paul Alexander, ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» στα 78: Πέρασε όλη τη ζωή του σε « θερμοκοιτίδα» - Έπαθε πολιομυελίτιδα στα 6 (βίντεο)

Έμεινε παράλυτος από τον ιό της πολιομυελίτιδας σε ηλικία έξι ετών το 1952

Ο άνδρας που έζησε σε έναν σιδερένιο πνεύμονα για επτά δεκαετίες αφότου προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα ως παιδί, πέθανε.

Ο Πωλ Αλεξάντερ, που πέθανε τη Δευτέρα και καταγόταν από το Ντάλας του Τέξας των ΗΠΑ, έμεινε παράλυτος από τον ιό σε ηλικία έξι ετών το 1952.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού εμφάνισε συμπτώματα και ξύπνησε μέσα σε έναν μηχανικό πνεύμονα. Ο Αλεξάντερ, στον οποίο δόθηκε το όνομα «ο άνθρωπος με τον σιδερένιο πνεύμονα », έζησε μέσα σε αυτό για το υπόλοιπο της ζωής του.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε μια σελίδα Gofundme που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην πληρωμή των ιατρικών εξόδων  του Αλεξάντερ.

Ο σιδερένιος πνεύμονας λειτούργησε ως διάφραγμα για να βοηθήσει τον Αλεξάντερ να αναπνεύσει αφού ένας γιατρός του έκανε τραχειοτομή για να αφαιρέσει την πίεση από τους πνεύμονές του μετά τη μόλυνση από πολιομυελίτιδα.

Δεν μπορούσε να κινηθεί ή να μιλήσει μέσα στο μεταλλικό περίβλημα και συχνά έμενε άπλυτος επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τις νοσοκόμες που τον φρόντιζαν.

Ο Αλεξάντερ ήταν ένα από τα πολλά παιδιά που τοποθετήθηκαν σε σιδερένιους πνεύμονες κατά τη διάρκεια ενός ξεσπάσματος  πολιομυελίτιδας στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1950.

Αργότερα μπήκε στο πανεπιστήμιο και πήρε πτυχίο νομικής, αλλά δεν μπόρεσε να αφήσει τον σιδερένιο πνεύμονα. Δημοσίευσε επίσης τα δικά του απομνημονεύματα τον Απρίλιο του 2020.

Διαβάστε ακόμα: Η θλιβερή ιστορία του 77χρονου - Χτυπήθηκε από πολιομυελίτιδα & έκτοτε ζει μόνο σε σιδερένιο πνεύμονα

Η πολιομυελίτιδα είναι μια σοβαρή λοίμωξη που είναι πλέον πολύ σπάνια λόγω του προγράμματος εμβολιασμού. Διαγιγνώσκεται πλέον μόνο σε λίγες χώρες και η πιθανότητα να μολυνθεί κανείς με τον ιό είναι πολύ χαμηλή.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ