Mary Katrantzou: Αν δεν σας άρεσαν οι στολές της, μην χύνετε τόση χολή - Mην εκθρονίζετε μια σπουδαία Eλληνίδα - Λιθοβολείτε και το brand Ελλάδα

Η Ειρήνη Νικολοπούλου γράφει για τις στολές της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που σχεδίασε η Mary Katrantzou

Με αφορμή τις ακραίες τοποθετήσεις διαφόρων σχετικών και άσχετων για τις νέες στολές που δημιούργησε η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, Mary Katrantzou, για την Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η Ειρήνη Νικολοπούλου έγραψε τη γνώμη της.

Beβαίως, δημοκρατία έχουμε και όποιος θέλει εκφράζεται ελεύθερα αλλά δε φτάνει στο ακραίο σημείο να υποβαθμίζει το σύνολο της δουλειάς μιας τόσο σημαντικής δημιουργού.

"Mary Katrantzou. Δεν είναι απλά μία πολυβραβευμένη διεθνώς Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, είναι μια χαρισματική προσωπικότητα που όταν την πρώτο - άκουσα σε ένα Tedx , τότε που ήταν τoυ συρμού, έμεινα άφωνη με την ευφυία που διέκρινα στον λόγο της.

Όταν η μία ακόμα Ελληνίδα που πέτυχε στο εξωτερικό, για πολλούς έκανε το φάουλ, δηλαδή δεν άρεσαν σε όλους τα σχέδια της για τις στολές της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ε τότε επιστρατεύτηκε το γνωστό μεγαλείο του Έλληνα να φθονεί.

Διαβάστε ακόμα: Μαίρη Κατράντζου: Αυτές είναι οι νέες στολές των Ιερειών και του Κούρου για την τελετή της φλόγας – Αρχαιοελληνική λιτότητα & Grecian chic style (φωτό & βίντεο)

Φθόνος ζήλεια και όσο μπορούμε να καταστρέψουμε το image, μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας και επιτυχημένης επιχειρηματία.

Η χολή άνοιξε σαν ποτάμι. 

Πότε επιτέλους θα μάθουμε να μην στραγγαλίζουμε κάποιον όταν η τέχνη που ποτέ δεν είναι αντικειμενική , δεν είναι του γούστου μας; Πότε επιτέλους θα πάψουμε να εκθρονίζουμε και να λιθοβολούμε και να απαξιώνουμε μέχρι τελικής πτώσεως όμως , ε με εμμονή , όποιον σε ένα σημείο της δημιουργικότητας του, δεν ικανοποίησε τα δικά μας κριτήρια; 

Δεν καταλαβαίνουμε ότι όταν αποκαθηλώνουμε και αποξηλώνουμε έναν άνθρωπο που έφτασε τόσο ψηλά , ισοϋψή εφάμιλλο και πάνω από αυτό , σε πολλές φάσεις της σταδιοδρομίας της με τους διασημότερους designers , αποκαθηλώνουμε και το ελληνικό brand. 

Δεν διατείνομαι ότι πρέπει να την προστατεύσουμε , δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να μην πούμε τη γνώμη μας αλλά ας μην παίρνουμε τις πέτρες για να τη στείλουμε στο πυρ το εξώτερον.

Shut up πιά.

instagram @irene.nikolopoulou

Διαβάστε ακόμα: Μαρία Δεδούση: Οι 3 στολές της Mary Katrantzou συγκέντρωσαν τα πυρά όλων, όχι επειδή είναι «κιτς», αλλά μοιάζουν πρόχειρες, βιαστικές & ανέμπνευστες

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ