Ίρβιν Γιάλομ: Ο κορυφαίος ψυχίατρος παντρεύτηκε ξανά! - Αυτός 92 και η αγαπημένη του 75 ετών – Σκοπός τους να μην εγκαταλείψουν ποτέ την αγάπη (φωτό)

«Ο Irv είναι 92 ετών, εγώ είμαι 75. Ανεξάρτητα από το πόσος χρόνος θα μας δοθεί, θα εκτιμήσω κάθε στιγμή του»

Ο Ίρβιν Γιάλομ, είναι ο πασίγνωστος σε όλους μας ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της υπαρξιακής σχολής ψυχοθεραπείας και είναι συγγραφέας του εγκυρότερου και πληρέστερου εγχειριδίου υπαρξιακής ψυχοθεραπείας.

Ο Ίρβιν Γιάλομ μοιράστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του με την Μέριλιν Γιάλομ, συγγραφέας και η ίδια πολλών βιβλίων με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Οι δυο τους υπήρξαν ζευγάρι για 75 χρόνια, εμπνέοντας πάντα ο ένας τον άλλον, μέχρι που εκείνη απεβίωσε το 2019. 

Ο Ίρβιν, ο οποίος έπρεπε να μάθει να ζει χωρίς τη Μέριλιν, έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη. Κάποιους μήνες αργότερα, γνώρισε μια νέα γυναίκα που έμελλε να τον επαναφέρει στη ζωή.

Γνώρισε τη Γερμανίδα θεραπεύτρια Σακίνο Ματίλντε Στέρνμπεργκ. 

Μαζί, έγραψαν ένα βιβλίο για τα παιδικά τους τραύματα κι ήταν η αφορμή να έρθουν πιο κοντά. 

Διαβάστε ακόμα: Πέθανε η σύζυγος του διάσημου ψυχαναλυτή Ίρβιν Γιάλομ - Η Μέριλιν ήταν πρωτοπόρος συγγραφέας με επίκεντρο τη γυναίκα στο έργο της (φώτο-βίντεο)

Η Σακίνο είναι ψυχοθεραπεύτρια με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας σε διάφορους τομείς της θεραπείας, της συμβουλευτικής και της διδασκαλίας.

Όσα έγραψε η ίδια για τον Γιάλομ σε αναρτησή της στο Instagram: «Στις 11 Ιανουαρίου 2024 παντρεύτηκα έναν υπέροχο άνθρωπο, τον Ίρβιν Γιάλομ.

Η ιστορία της αγάπης μας εξελίχθηκε σε μια περίοδο τριών και πλέον ετών. Γράφουμε μαζί ένα βιβλίο και σιγά σιγά γίναμε φίλοι και η αγάπη μας ο ένας για τον άλλον μεγάλωνε σταθερά σε αυτόν τον πολύ βαθύ και θρεπτικό δεσμό. Δίσταζα για πολύ καιρό να ανακοινώσω τη σύνδεσή μας, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε έμπνευση για πολλούς, να μην εγκαταλείψουμε ποτέ την αγάπη, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είσαι. Ο Irv είναι 92 ετών, εγώ είμαι 75. Ανεξάρτητα από το πόσος χρόνος θα μας δοθεί, θα εκτιμήσω κάθε στιγμή του».

Διαβάστε ακόμα: Καταπληκτικό δίδυμο:Ξένια Καλογεροπούλου-Μηνάς Χατζησάββας ερμηνεύουν Ίρβιν Γιάλομ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ