Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Αποφυλακίστηκε η μητέρα μετά την αθώωση της - Καταδικάστηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση

Τι δήλωσε στις κάμερες ο συνήγορος της Απόστολος Λύτρας

Αυλαία έπεσε στη δίκη για τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση της 12χρονης από τα Σεπόλια, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να αποφασίζει την παραμονή στις φυλακές του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση, του 55χρονου καταστηματάρχη από τον Κολωνό, στον οποίο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 27 ετών.

Tο μεσημέρι της Τρίτης (02/04) αποφυλακίστηκε η μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά την απόφαση του δικαστηρίου και την ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκε στον βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο.


Η μητέρα της ανήλικης βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού έχοντας μαζί της τον συνήγορό της, Απόστολο Λύτρα, ενώ κατά την έξοδό της, την περίμενε μία από τις κόρες της.

Στη θέαση της μητέρας της, έπεσε στην αγκαλιά της, ενώ δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Αποφυλακίζεται η μητέρα μετά την αθώωσή της - Σήμερα οι ποινές στους 19 ενόχους (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Θύελλα αντιδράσεων για την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως στον βασικό κατηγορούμενο – Δείτε τα σχόλια στο twitter (φωτό & βίντεο)

H ποινή που επιβλήθηκε στη μητέρα του παιδιού ήταν 20 μήνες για το πλημμέλημα της εκβίασης. Να σημειωθεί πως, η γυναίκα ήδη έχει μείνει στη φυλακή προφυλακισμένη, άρα ήταν θέμα χρόνου γι’ αυτή να αποφυλακιστεί.


Στους εκπροσώπους του Τύπου, μίλησε ο κ. Λύτρας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως η μητέρα αισθάνεται δικαιωμένη και είναι έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή με τα παιδιά της.  «Όταν παραμένει ένας άνθρωπος 18 μήνες στη φυλακή είναι πολύ δύσκολα, ειδικά οταν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα κατηγορήθηκε. Το θέμα είνα πως η γυναίκα επιστρέφει στην οικογένειά της, μακάρι η οικογένεια αυτή να έχει ένα νέο ξεκίνημα. Το παιδί θέλει μεγάλη βοήθεια, πρέπει να συνεχίσει το σχολείο στο μέρος που κατοικεί, η μητέρα θα πηγαινοέρχεται συχνά να το βλέπει. Αισθάνεται δικαιωμένη, την πίστεψαν, έσκυψαν πανω σε εκείνη και το παιδί. Είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού επειδή ήταν έγκλειστη, είνα διαδικαστικο το θέμα να την ξαναπάρει» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ