Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Θύελλα αντιδράσεων για την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως στον βασικό κατηγορούμενο – Δείτε τα σχόλια στο twitter (φωτό & βίντεο)

Γιατί η εισαγγελέας έχει «αμφιβολίες» για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας για τον βασικό κατηγορούμενο

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντιδράσεις κατά της εισαγγελικής πρότασης που επαναλαμβάνουμε δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Εκτός από τις διαδηλώσεις που είχαμε για δεύτερη μέρα και χθες το βράδυ, χαμός επικρατεί και στα social media με χιλιάδες χρήστες αγανακτισμένους  για την πρόταση.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, ο Ηλίας Μίχος για τις κατηγορίες του βιασμού πρέπει να κυρηχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών, ενώ η μητέρα είναι ένοχη για όλες τις κατηγορίες.

Με δεδομένο ότι η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, τόσο η αποδεικτική διαδικασία, όσο και το σκεπτικό πάνω στο οποίο δόμησε την πρότασή της η εισαγγελέας δεν είναι γνωστά. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από νομικούς κύκλους συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τον νομικό χαρακτηρισμό του βιασμού  (σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, προϋποθέτει άσκηση βίας, απειλή άμεσου κινδύνου ζωής, απειλή σωματικής ακεραιότητας), όσο και για την κατηγορία της μαστροπείας. Συνεπώς, όπως εκτιμάται, στην ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας οι συγκεκριμένες κατηγορίες, που είναι οι βαρύτερες του κατηγορητηρίου και επισύρουν ακόμη και την ποινή των ισοβίων.

Διαβάστε ακόμα: Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου - Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό της (βίντεο)

Ειδικά για τη μαστροπεία κατά πληροφορίες, δεν αποδείχθηκε ότι ο Μίχος εξωθούσε στην πορνεία το κορίτσι εξασφαλίζοντας οικονομικό όφελος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έχει συνεκτιμηθεί πλήθος μηνυμάτων τόσο ανάμεσα στον Μίχο και το παιδί, όσο και της μητέρας προς τον Μίχο. Σημαντικό στοιχείο, επίσης, είναι και η εισαγγελική κρίση ότι μαστροπός του παιδιού είναι η μητέρα του.

Διαβάστε ακόμα: Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Προκλητική» η πρόταση της εισαγγελέως λέει ο Απόστολος Λύτρας - Τι αναφέρει ο δικηγόρος της μητέρας (βίντεο)


Παρ' όλα αυτά, ότι ο ίδιος ο Μίχος, απολογούμενος, είχε αποδεχθεί ότι είχε ερωτικές συνευρέσεις με το παιδί, που είναι αδιανόητο να δεχθεί κανείς, ότι στα 12 του χρόνια έχει κρίση για να συναινέσει σε ερωτική επαφή -πόσο μάλλον με κάποιον κατά σαράντα χρόνια μεγαλύτερό του.

Η πρόταση της εισαγγελέως, πάντως, επισύρει μεν ποινές κάθειρξης για τον Μίχο, αλλά «σπάει» τα ισόβια.

Τα social media έχουν κατακλειστεί από χιλιάδες σχόλια, δείτε:

Διαβάστε ακόμα: Κολωνός: Αγανάκτηση από την πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του κατηγορουμένου στο βιασμό της 12χρονης - Τι γράφουν οι χρήστες στο twitter (βίντεο)
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ