Η glamour ορκωμοσία του Βλαντιμίρ Πούτιν: Πολυτέλεια, χλιδάτοι πολυέλαιοι, ένστολοι με τα επίσημά τους & ο Πατριάρχης Κύριλλος (φωτό & βίντεο)

Ολοκληρώνοντας την 5η του θητεία ο  Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει ο μακροβιότερος ηγέτης της χώρας, ξεπερνώντας ακόμα και τον Ιωσήφ Στάλιν

Την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας ξεκίνησε επίσημα σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τη σημερινή του ορκωμοσία στο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος ηγέτης, που παρέλαβε την προεδρία από τον Μπόρις Γέλτσιν την τελευταία ημέρα του 1999, έχει ήδη υπηρετήσει ως πρόεδρος για μεγαλύτερο διάστημα από οποιονδήποτε άλλον ηγέτη της Ρωσίας από την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν.

Η ορκωμοσία μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα μεγάλα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια. Νωρίτερα, μια πολυτελής αυτοκινητοπομπή οδήγησε τον Ρώσο πρόεδρο στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου της Μόσχας.

EPA/VALERY SHARIFULIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ
EPA/ALEXEY BABUSHKIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Παντοδύναμος ο Πούτιν για 5η φορά, δηλώνει ότι κέρδισε με 88% - Τα σχόλια Μπάιντεν, Γερμανίας και Ναβάλναγια (βίντεο)

«Ορκίζομαι (…) να σέβομαι και να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου και του πολίτη, να σέβομαι και να προστατεύω το Σύνταγμα, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε ο Πούτιν.

«Το να κυβερνώ τη Ρωσία, μια χώρα 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί ένα ιερό καθήκον», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του και πρόσθεσε:

«Είμαστε ένας ενωμένος και μεγάλος ναός και μαζί θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο (…). Μαζί θα νικήσουμε», τόνισε ενώπιον 2.500 ανθρώπων. Επιπλέον είπε ότι η Ρωσία δεν αποκλείει τον διάλογο με τη Δύση, όμως αυτός πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις.

EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ
EPA/MIKHAIL TERESHCHENKO / SPUTNIK / KREMLIN POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη σύντομη ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η χώρα του είναι ανοικτή στο να αναπτύξει σχέσεις με άλλες χώρες, τις οποίες περιέγραψε ως την «παγκόσμια πλειοψηφία».

EPA/ALEXANDER KAZAKOV/SPUTNIK / KREMLIN POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ
EPA/ALEXANDER KAZAKOV/SPUTNIK / KREMLIN POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Πούτιν κατήγαγε μια σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.

Ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις είπαν ότι η επανεκλογή του ήταν προβληματική, διότι δεν δόθηκε στους ψηφοφόρους μια πραγματική εναλλακτική, μια κατηγορία που απορρίπτει η Μόσχα, η οποία απαντά ότι ο Πούτιν χαίρει θερμής υποστήριξης από τον ρωσικό λαό.

EPA/ALEXANDER VILF / SPUTNIK / KREMLIN POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ
EPA/ALEXEY MAYSHEV/SPUTNIK / KREMLIN POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ
EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ
EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: «Κερδίζει τον πόλεμο ο Πούτιν»: Η πτώση του ηθικού και η απροθυμία του να πολεμήσουν βασική αιτία, στην ανάλυση του Politico - 31.000 νεκρούς μετράει η Ουκρανία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ