5 συμβουλές για να καταφέρετε να πάτε για ψώνια με το παιδί σας χωρίς... άγχος, γκρίνια και ταραχή!

Εσείς τί κάνετε στην περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να πάτε για ψώνια, αλλά δεν υπάρχει κανείς να μείνει στο σπίτι με τα παιδιά;

Εσείς τί κάνετε στην περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να πάτε για ψώνια, αλλά δεν υπάρχει κανείς να μείνει στο σπίτι με τα παιδιά;

Grocery-Store-Lessons

Τώρα, μάλιστα, που έκλεισαν και τα σχολεία, το φαινόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο συχνό. Διαβάστε μερικές συμβουλές προτού ξεκινήσετε για τα μαγαζιά παρέα με τα μικρά σας. Είναι λογικό ότι δεν θα λύσουν όλα σας τα προβλήματα, αλλά θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή σας:

Οργανώστε τις αγορές σας
Όσο πιο οργανωμένη είναι η βόλτα σας για ψώνια, τόσο πιο ξεκούραστη και ήρεμη θα γυρίσετε σπίτι. Μια λίστα με όσα χρειάζεστε για το σπίτι θα σας βοηθήσει, αφού είναι πολύ εύκολο για τα παιδιά να σας αποσπάσουν την προσοχή. Βρείτε τον τρόπο που θα σας διευκολύνει περισσότερο. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να γράφουν λίστα με τα ψώνια τους ανάλογα με την τοποθέτησή τους στα ράφια των καταστημάτων, ενώ άλλοι τα ομαδοποιούν σε κατηγορίες όπως «κατεψυγμένα», «γαλακτοκομικά» κ.α.

Μην πάτε για ψώνια πεινασμένοι
Γνωρίζετε αυτό που λένε πως αν πάτε για ψώνια χωρίς να έχετε φάει, όλα θα σας φαίνονται τόσο νόστιμα που θα καταλήξετε να ψωνίσετε περισσότερα από όσα έχετε προγραμματίσει; Όταν πηγαίνετε για ψώνια με τα πεινασμένα παιδιά σας, είναι δύο φορές χειρότερο επειδή θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την γκρίνια τους. Προτιμήστε να πάτε για ψώνια αμέσως μετά από ένα γεύμα ή τουλάχιστον πολύ πριν από το επόμενο. Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή, πάρτε μαζί σας ή αγοράστε κάποιο σνακ, ώστε όλοι να παραμείνουν ψύχραιμοι και χαρούμενοι.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ