Μπαρότσαρκες για λίγους! Ο απόλυτος οδηγός για τα bars που θα παραμείνουν ανοιχτά τον Δεκαπενταύγουστο, ώστε να μην τριγυρνάτε άσκοπα!

Τελικά ακόμη και το πιο «άδειο» τριήμερο της χρονιάς η βραδινή έξοδος έχει τη δική της γοητεία. Αρκεί να ξέρεις πού να πας. Προτείνοντας τα bars που θα παραμένουν ανοιχτά για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, βρήκαμε τον οδηγό που δεν θα σε αφήσει να τριγυρίζεις άσκοπα.

Τελικά ακόμη και το πιο «άδειο» τριήμερο της χρονιάς η βραδινή έξοδος έχει τη δική της γοητεία. Αρκεί να ξέρεις πού να πας. Προτείνοντας τα bars που θα παραμένουν ανοιχτά για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, βρήκαμε τον οδηγό που δεν θα σε αφήσει να τριγυρίζεις άσκοπα.

 Η αυλή του «H.O.P.E.» Η αυλή του «H.O.P.E.»

Σύμφωνοι, η πόλη ­άδειασε, ωστόσο ο επικείμενος καύσωνας επιβάλλει αναζήτηση δροσιάς. Άρα έξοδο από το σπίτι. Και οργάνωση. Αν, για παράδειγμα, πάρεις τους δρόμους σε στιλ «πάω για μπαρότσαρκα και ό,τι τύχει», σίγουρα θα συλλάβεις τον εαυτό σου να πέφτει πάνω σε κλειστές πόρτες. Και αυτό γιατί, όπως και οι περισσότεροι, τα αγαπημένα σημεία της νυχτερινής διασκέδασης επιλέγουν αυτές τις ημέρες για να κατεβάσουν ρολά. Αν το δεις διαφορετικά, πάντως, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία προκειμένου να επισκεφθείς κάποια από τα ωραιότερα νυχτερινά spots της πόλης χωρίς συνωστισμό και υστερίες. Ξεκινώντας από το κέντρο, τα cocktail bars «Α For Athens» και «360ο Cocktail Bar» της Πλατείας Μοναστηρακίου είναι ό,τι πρέπει για να νιώσεις λίγο τουρίστας στην πόλη σου, με φόντο την πιο… χειροπιαστή Ακρόπολη που μπορείς να απολαύσεις. Εξίσου θεαματική και κοσμοπολίτικη μπορεί να είναι η έξοδος και σε οποιοδήποτε roof bar ξενοδοχείου («Hilton», «President», «Central» κ.ά. ) καθώς και στη «Hytra» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η οποία εξακολουθεί αυτές τις ημέρες να λειτουργεί με εξαιρετικές γεύσεις, φοβερά cocktails και jazzy μουσικές. Ανοιχτό παραμένει ακόμη το deck του καφενείου­ «Υπερωκεάνιο», το οποίο μάλιστα σαλπάρει στις 16/8 για... Αφρική με μουσικό πλοηγό τον Teranga Beat, έναν πραγματικό connoisseur της αφρικανικής μουσικής. Ενδιαφέρον­ έχουν και τα DJ sets του «Drunk Sinatra», με τους Andreas Mint (14/8 ), Blue Lagoon (15/8 ) και Methi Blonde (16/8 ) να αναλαμβάνουν τα decks για το πιο επιτυχημένο street bar του κέντρου, ενώ στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης το «Dude» θα κρατάει το groove ζωντανό όπως μόνο ­αυτό ξέρει. Επίσης δύο από τις πιο όμορφες κρυμμένες αυλές της πόλης, αυτές του «Six D.O.G.S.» και του «metamatic:TAF» παραμένουν ανοιχτές όλο τον Αύγουστο περιμένοντας να τις ανακαλύψεις.

 Το deck του «Υπερωκεάνιου» Το deck του «Υπερωκεάνιου»

Στη γειτονιά του Ψυρρή, τώρα, το «Teddy Boy» επιμένει σε gothic/wave ήχους και το «Cantina Social» λειτουργεί ως χαλαρός κοινωνικός χώρος της εναλλακτικής αθηναϊκής σκηνής. Το «Banana Athens» στην οδό Αρδηττού προσφέρεται για χαλαρό ποτό νωρίς το βράδυ, με τη διά­θεση για party να παραμονεύει πάντα μετά τα μεσάνυχτα. οι fans των Πετραλώνων από την άλλη θα βρουν στον «Κύριο Χου» τη δική τους παλιακή αυλή για να ξεχαστούν… Όσο για το Γκάζι, ιδανικές επιλογές αποτελούν η ευρύχωρη ταράτσα του «Gazarte» και η κρυμμένη αυλή του μοριακού cocktail bar «Momix». Το νέο παράρτημα του συγκεκριμένου bar, το οποίο άνοιξε πρόσφατα στη Γλυφάδα, θα παραμείνει επίσης ανοιχτό μαζί με το γειτονικό cocktail bar «Holy Spirit».
Στα βόρεια προάστια κάθε γειτονιά­ έχει τις δικές της νυχτερινές διε­ξόδους. Στην Κηφισιά τα «The Dalliance House» και «H.O.P.E.» δια­θέτουν αυλή που σε προδιαθέτει να κάνεις λίγο effort για την εμφάνισή σου, την ώρα που η σαν-σε-νησί πιά­τσα της Νέας Ερυθραίας συνεχίζει το καλοκαιρινό της party σε πολύ πιο χαλαρό mood. Η λευκή και φροντισμένη ταράτσα του café-bar «Echoes» είναι το μέρος όπου θέλουν να πηγαίνουν όλοι όσοι μένουν σε απόσταση βολής από το κέντρο του Νέου Ηρακλείου. Και, τέλος, οι κυνηγοί των καλών κοκτέιλ αξίζει να μετακινηθείτε μέχρι την Πλατεία Αγίας Παρασκευής για να επιλέξετε ­κάτι από τη λίστα του νέου café-bar «Encore».

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό Clubs & Bars 360° Cocktail Bar

Ηφαίστου 2 (2ος όροφος), Πλατεία Μοναστηρακίου

HOPE Bar

Κηφισίας 228, Κηφισιά

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι

Banana

Αρδηττού 1, Μετς

Cantina Social

Λεωκορείου 6-8

The Dalliance House

Κυριαζή 19, Κηφισιά

Drunk Sinatra

Θησέως 16, Σύνταγμα

Dude

Καλαμιώτου 14, κέντρο

Echoes

Κ. Ωραιοπούλου 2

Encore

Ελβετίας 21, Πλατεία Αγ. Παρασκευής

Holy Spirit

Λαοδίκης 41, Γλυφάδα

Hytra

Λεωφ. Συγγρού 107-109 (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), Νέος Κόσμος

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Κύριος Χου

Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα

Metamatic:Taf

Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Momix

Κελεού 1-5, Γκάζι

Momix Glyfada

Ποσειδώνος 81 & Δούσμανη 3, Γλυφάδα

Penthouse Lounge Bar - ξενοδοχείο «President»

Λεωφ. Κηφισίας 43 (21ος όροφος), Αμπελόκηποι

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Teddy Boy

Τάκη 18, Ψυρρή

Thea Terrace Bar

«Central Hotel», Απόλλωνος 21, Aθήνα

Υπερωκεάνιο

Περικλέους 46, Σύνταγμα

Πηγή: http://www.athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ