Bundesbank: Χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα!

Την απόλυτη ανάγκη τήρησης του μνημονίου αν η Αθήνα θέλει να δικαιούται περαιτέρω οικονομικής βοήθειας, επανέλαβε την Τρίτη μέλος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank).


Την απόλυτη ανάγκη τήρησης του μνημονίου αν η Αθήνα θέλει να δικαιούται περαιτέρω οικονομικής βοήθειας, επανέλαβε την Τρίτη μέλος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank).

Ο Αντρέας Ντόμπρετ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, προειδοποίησε σύμφωνα με το Reuters, ότι η Ευρώπη θα κόψει την χρηματοδότηση προς τη χώρα εάν οι Έλληνες απορρίψουν τους όρους του μνημονίου στις εκλογές της Κυριακής.

«Η χώρα πρέπει να επιμείνει (στην εφαρμογή) των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, χωρίς δικαιολογίες», ανέφερε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία βάση για εξωτερική βοήθεια χωρίς το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση για την Ελλάδα στο θέμα αυτό, καθώς αναπόφευκτα θα υπονόμευε τις ισορροπίες σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν το πρόγραμμα διάσωσης », πρόσθεσε.

Ο Dombret δήλωσε τέλος πως η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα μπορούσε να «κατασβήσει την φωτιά» της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέρριψε ξανά την Τρίτη τις εκκλήσεις για την έκδοση ευρωομολόγου, χαρακτηρίζοντας την σχετική συζήτηση ως έναν ανεπιθύμητο αντιπερισπασμό.
Μιλώντας σε συνέδριο συντηρητικών οπαδών του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου στο Βερολίνο πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters, ότι η χώρα της δεν μπορεί να συμφωνήσει σε προτάσεις που θα επιδεινώσουν την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

«Η Γερμανία - και μπορώ να μιλήσω εκ μέρους όλης της χώρας - είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για την ενοποίηση, αλλά δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε πράγματα τα οποία είμαι πεπεισμένη ότι θα οδηγήσουν σε μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή από την κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα», ανέφερε σχετικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Πηγή: To Vima

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ