20 τρόποι για να επανέλθετε στα κιλά σας (μετά τα Χριστούγεννα): Ούτε ένας, ούτε δύο, 20!‏

Δεν είναι κακό να το παραδεχτείτε, γιατί δεν είστε οι μόνοι και όλοι το παρακάναμε και όλοι πια καλούμαστε να επανέλθουμε στο αρχικό μας βάρος μετά τις γιορτές και να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά (με πολύ αργές κινήσεις) για το καλοκαίρι.

 

Μην πανικοβάλεστε λοιπόν, πάρτε βαθιές ανάσες, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και λέτε συνέχεια στον εαυτό σας πως όλα θα πάνε καλά..

1. Πίνετε νερό. Ένα από τα συνηθέστερα λάθη, που κάνουν οι άνθρωποι είναι να μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα σας έρθει μια λιγούρα, πιείτε ένα ποτήρι νερό πρώτα. Αν η πείνα συνεχίσει, τότε φάτε ένα φρούτο ή μια μικρή σαλάτα.
Επιπλέον, το νερό σας δίνει την εντύπωση ότι έχετε φουσκώσει, έτσι τρώτε λιγότερο, γι’ αυτό πολλοί προτείνουν πριν από κάθε γεύμα να πίνετε ένα ποτήρι κρύο νερό.

2. Βάζετε εφικτούς στόχους. Ο στόχος να χάσετε 0,5 – 1 κιλό την εβδομάδα, είναι κάτι εφικτό και απόλυτα πραγματοποιήσιμο. Μη βάζετε υψηλούς στόχους, που σίγουρα δεν μπορείτε να φέρετε εις πέρας και η αποτυχία εκπλήρωσής τους θα σας απογοητεύσει, με αποτέλεσμα να το ρίξετε πάλι στο φαγητό.

 
3. Μην καταπιέζεστε. Έχετε το ελεύθερο να φάτε ό,τι θέλετε και σε όση ποσότητα θέλετε, για δυο γεύματα σε σύνολο 21 γευμάτων. Αυτά τα δυο γεύματα θα σας δώσουν κίνητρο να συνεχίσετε τις προσπάθειες και το ελεύθερο να φάτε το μπέικον που τόσο σας αρέσει, ώστε να μη νιώσετε ότι στερείστε μερικές πολύτιμες απολαύσεις. Αρκεί να μείνετε στο όριο των 2 ελεύθερων γευμάτων και στα υπόλοιπα 19 παραμείνετε «φρόνιμοι».

4. Μετρήστε μέχρι το 10. Οι έρευνες ισχυρίζονται πως η μέση λιγούρα διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Κάντε το εξής, λοιπόν, και πριν ενδώσετε στη λαιμαργία σας, περιμένετε 10 λεπτά. Ιδανικά, αποσπάστε την προσοχή σας με κάτι άλλο αυτό το δεκάλεπτο και είναι πολύ πιθανό να ξεχάσετε τελείως τη λιγούρα σας.

5. Τρώτε συχνότερα. Το ένα γεύμα την ημέρα, σίγουρα δεν κάνει καλό, ενώ τα 5 μικρογεύματα την ημέρα, είναι αυτό που προτείνουν οι περισσότεροι διατροφολόγοι. Μικρά και συχνά γεύματα διατηρούν την όρεξη σε μέτρια και διαχειρίσιμα επίπεδα, χωρίς ανεξέλεγκτες εξάρσεις, δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε για όλη μέρα, ενεργοποιούν το μεταβολισμό και βελτιώνουν και τη διάθεση.

 
6. Βάζετε εβδομαδιαίους στόχους. Μη θεωρείτε σε καμία περίπτωση εφικτό να αλλάξετε τις συνήθειές σας από τη μία μέρα στην άλλη. Κάνετε 1-2 αλλαγές κάθε εβδομάδα και δίνετε στον εαυτό σας περιθώριο προσαρμογής στις νέες συνήθειες.
Ο πρώτος στόχος, της πρώτης εβδομάδας μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένα φρούτο την ημέρα, κάθε μέρα και όσο περνάει ο καιρός να ανεβαίνει ο πήχης.

7. Ξεκινήστε με το 10%. Ο πρώτος σας στόχος, θα πρέπει να είναι το 10% του τελικού σας στόχου. Όσοι κινούνται στρατηγικά, μοιράζοντας  τον αρχικό τους στόχο σε κομμάτια, έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, αφού όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, όταν χάσετε τα πρώτα κιλά, θα πάρετε το κουράγιο που χρειάζεστε για να χάσετε και τα υπόλοιπα.

8. Εκμεταλλευτείτε τα καρυκεύματα. Δώστε γεύση στο φαγητό σας, με καρυκεύματα και βότανα της ελληνικής φύσης. Έτσι κάνετε πιο δελεαστικό ένα, ίσως, αδιάφορο φαγητό, χωρίς τις θερμίδες του βούτυρο, του λίπους και της κρέμας γάλακτος που συχνά επιστρατεύουμε, για να ενισχύσουμε τη γεύση σε ένα πιάτο.

9. Αφαιρέστε το 1/3. Αφού ετοιμάσετε το πιάτο σας στο βραδινό σας γεύμα ή αφού σας σερβιριστεί στο εστιατόριο, αφαιρέστε το 1/3 από αυτό και φάτε το υπόλοιπο. Κρατήστε το 1/3 για την επόμενη μέρα και έτσι θα έχετε μειώσει τις θερμίδες, τουλάχιστον κατά 500.
10. Μειώστε το αλκοόλ. Μην ξεχνάτε πως το αλκοόλ έχει θερμίδες και τα κοκτέιλ ακόμα περισσότερες. Μη κόβετε λοιπόν θερμίδες από τα γλυκά, για να τις πάρετε από τη μπύρα. Περιορίστε το αλκοόλ, σε ένα ποτήρι κρασί ή εναλλακτικά και καλύτερα πίνετε ανθρακούχο νερό με μια φέτα λεμόνι.

11. Γράφετε σημειώματα στον εαυτό σας. Βοηθήστε τον εαυτό σας, γράφοντάς του σημειώματα σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της κουζίνας. «Πόσο χρειάζεσαι αυτή τη σοκολάτα;» ή «Αξίζουν αυτές οι θερμίδες τις συνέπειες που θα φέρουν;» είναι μερικές από τις εναλλακτικές ερωτήσεις που θα σας θυμίζουν το στόχο σας, αποτρέποντας τα στραβοπατήματα.

 
12. Ελαττώστε τα αναψυκτικά. Τα αναψυκτικά προσφέρουν τις περισσότερες κενές θερμίδες, που μπορείτε να ΛΑΒΕΤΕ, καθώς όχι μόνο προσθέτουν πόντους, αλλά δεν ικανοποιούν καν την πείνα, όσο θα έκανε ένα γλυκό σνακ, που θα χρειαζόταν μάσημα. Αν διψάτε λοιπόν, πιείτε νερό και αν θέλετε κάτι γλυκό φάτε μια μπανάνα.

13. Γευματίζετε και μη τσιμπολογάτε. Μη τρώτε μπροστά από την τηλεόραση ή το YouTube. Ακόμα και αν θέλετε απλά κάτι να τσιμπήσετε, στρώστε το τραπέζι, καθίστε σε αυτό και φάτε με την ησυχία σας. Το τσιμπολόγημα που δε «δεσμεύει» τον εγκέφαλο και γίνεται μηχανικά, οδηγεί σε υπερβολές, χωρίς καν να το πάρετε είδηση.

Όλη η συνέχεια εδώ - clicktalife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ