Νέα δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας - Με 4,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ - Τρίτο το Ποτάμι, ακολουθούν Χ.Α & ΚΚΕ!

Στις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες σταθεροποιείται η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων σε νέα δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο ΣΚΑΪ.
 

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,5% έναντι 27% της Ν.Δ., καθώς τα δύο κόμματα καταγράφουν την ίδια αύξηση της τάξεως του 2%, από την προηγούμενη μέτρηση που είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες, όταν είχαν 29,5% και 25% αντίστοιχα.

Το Ποτάμι ανακτά 1,5% της δύναμής του και βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6,5%, οριακά πάνω από τη Χρυσή Αυγή, η οποία κινείται σταθερά στο 6%, ποσοστό που εξασφαλίζει και το ΚΚΕ (5% στην προηγούμενη μέτρηση). Η πόλωση πιέζει το ΠΑΣΟΚ που χάνει μία μονάδα και υποχωρεί στο 3% (από 4%). Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες παρουσιάζουν άνοδο και αγγίζουν το όριο εισόδου στη Βουλή με 3% (2%), ενώ το νεοσυσταθέν Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, στην πρώτη μέτρησή του από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εξασφαλίζει μόλις 2%.

Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα, για άλλη μια φορά καταγράφεται σαφώς η επιθυμία για κυβερνήσεις συνεργασίας. Το 31% επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση, το 18,5% επιθυμεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 14,5% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας όπου η Ν.Δ. θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα. Αντίθετα, το 18% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το 10,5% της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ