Πολιτικό «άδειασμα» στον Ε. Βενιζέλο από τον Γ. Παπανδρέου - «Όχι δεν τον πρότεινα ποτέ ως Πρωθυπουργό»

"Όχι, δεν πρότεινα τον κ. Βενιζέλο για πρωθυπουργό", δήλωσε κατηγορηματικά ο Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου το 2011 ήθελε να προτείνει εκείνον σε σχέση με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Φίλιππο Πετσάλνικο.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews επέμεινε ότι η αλήθεια είναι διαφορετική και επανέλαβε πως όταν πήγε στις Κάννες είχε ήδη ανατραπεί.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι όταν παρουσιάστηκε δυστοκία στη συνεννόηση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για το πρόσωπο που θα τον διαδεχτεί "ζήτησα τη γνώμη και τις προτάσεις κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι από αυτούς πρότειναν, μεταξύ άλλων προσώπων, και τον κ. Βενιζέλο". Ομως, συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "ουδέποτε προτάθηκε από μένα" και τόνισε ότι υπήρξε τελική συμφωνία στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου.

"Αλλά επειδή ακούω διάφορα... Ολα αυτά τι σημαίνουν; Ότι δεν συνέβαλε στην ανατροπή; Υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα. Ολοι τα γνωρίζουν", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημείωσε: "Ουσιαστικά πήγα στις Κάννες μόνο με τυπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Είχα ήδη ανατραπεί".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ