Top Woman η Emma Watson που έχει ξεκινήσει 1,2 δισεκατομμύρια συζητήσεις για να στηρίξει τις γυναίκες στα social media!

Τουλάχιστον αυτό λένε οι 1,2 δισεκατομμύρια φεμινιστικές συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με δική της πρωτοβουλία στα social media

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Έμμα Γουάτσον έγινε η πρέσβειρα του hashtag #HeforShe, της νέας πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των δύο φύλων.

Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας, καταμετρήθηκαν πάνω από 1,2 δισεκατομμύριο συζητήσεις σχετικά με το σεξισμό που έφεραν το συγκεκριμένο hashtag στα social media και που, σύμφωνα με τη Γουάτσον, είναι μόνο η αρχή στο νέο δρόμο για την πραγματικά επί ίσοις όροις παρουσία των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής.

Τους τελευταίους μήνες, η νεαρή ηθοποιός έχει κάνει μεγάλο αγώνα για την ευαισθητοποίηση των φαν της στο συγκεκριμένο ζήτημα - μάλιστα, προσπαθεί και η ίδια να συμμετέχει στο φεμινιστικό διάλογο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο με γυναίκες όσο και με άντρες. «Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από το πόσο πολλοί άνδρες με έχουν πλησιάσει για να με ενθαρρύνουν περισσότερο σε αυτό που κάνω. Μου λένε πως ελπίζουν ότι οι κόρες τους θα είναι ακόμη ζωντανές για να δουν ένα διαφορετικό κόσμο, όπου γυναίκες και άντρες θα είναι πολιτικά και οικονομικά ίσοι»

Χαρακτηριστικά είναι τα τελευταία tweets που αντάλλαξε η Έμμα με τους θαυμαστές της και έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου: 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ