6 ταβέρνες για να γιορτάσετε το άνοιγμα του Τριώδιου όπως πρέπει!

Μόλις κρύψαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε απ’ το μπαούλο τα αποκριάτικα, με το Τριώδιο να ανοίγει νωρίς νωρίς φέτος. Ιδού έξι ωραίες ταβέρνες για να το γλεντήσουμε!

Μονοκατοικία
Τολμηρό νεο-arte povera look σε ανακαινισμένο χώρο που προβάλλει τα τούβλα του. Καλή καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, πρωτότυπο ριζότο με άγρια μανιτάρια και πετιμέζι, τρυφερό μοσχαράκι στιφάδο, νόστιμος ντοματένιος καγιανάς με λουκάνικο, ωραίο τρίγωνο με κρέμα, μήλα και γρανίτα κρασιού.

Εν Ελλάδι
Αίσθηση μοντέρνας ταβέρνας, μαζί με αστικό παλιομοδίτικο άρωμα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Μιχάλης Ντουνέτας^ παστίτσιο με μοσχαρίσια ουρά και αφράτη κρέπα πατάτας, γόνος καλαμαριού με ντιπ ταραμά, πληθωρικό αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι και μοσχαρίσια μάγουλα με σπαστές πατάτες και χόρτα

Κωσταντώνηδες
Ψαγμένη ταβέρνα με γλυκιά ατμόσφαιρα, ωραία ζωντανή μουσική και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Εξαιρετικό κριθαρότο με βοδινή ουρά και λάδι τρούφας, λαχανοσαλάτα με ξερά σύκα και σάλτσα πορτοκαλιού, τραγανοί γκιουζλεμέδες, μυρωδάτη τηγανιά με μουστάρδα, θυμάρι και ξερό κόλιανδρο.

Δράμι
Νεο-παραδοσιακό στιλ, με πολλές γενιές μπακάλικων να ζωντανεύουν όμορφα στη σάλα του. Σέρτικη πολίτικη σαλάτα, τραγανοί τυρολουκουμάδες με καβουρδισμένο αμύγδαλο, γκιουζλεμές γεμισμένος με καβουρμά, φέτα και μυρωδικά, «κλέφτικο του Μοριά» ήτοι πανσέτα σουβλάκι με νόστιμες ψητές ντομάτες.

Mezze
Τουβλάκια, παλιακά πορτοπαράθυρα, εμαγιέ ρετρό φωτιστικά σ’ έναν καλλωπισμένο χώρο. Τυροκροκέτες αέρινες, σαγανάκι τυριών πληθωρικό και νόστιμο, πολύ καλό μπουγιουρντί, εντυπωσιακή σούβλα, ωραιότατη τσιπούρα ψημένη σε κρούστα αλατιού^ επιμέλεια από τον Νίκο Φωτιάδη και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Δείτε την συνέχεια εδώ - athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ