Γιάννης Μπαλάφας & Νίκος Φίλης: ''Κάνει λάθος ο Μανώλης Γλέζος''

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας από ραδιοφώνου, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις αντιδράσεις που προκάλεσε, εντός του κόμματος, η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
 

 «Θεωρώ κάποιες διαφορές ή ενστάσεις σε έναν βαθμό αναμενόμενες. Μου αρέσει να είμαι ψύχραιμος. Γίνεται κάτι πάρα πολύ σημαντικό, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τίθενται κάποια πάρα πολύ σημαντικά, σημαντικότατα ζητήματα.
 
Υποθέτω, γιατί δεν μπορώ να ερμηνεύσω τον καθένα και τις προθέσεις του οπωσδήποτε ακριβώς, κάποιοι από εμάς δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι ή δεν έχουν καταλάβει ή εν πάση περιπτώσει δεν μπορούν, κατά τη γνώμη μου, να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και επομένως κάνουν κριτική, ενστάσεις κλπ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.
 
Στο ερώτημα σχετικά με το λόγο που εξέφρασε την αντίθεσή του ο Ευρωβουλευτής Μ. Γλέζος ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε:
 
«Στον Μανώλη μπορούμε να του συγχωρέσουμε πολλά. Δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την κουβέντα. Νομίζω ότι κάνει λάθος. Αν συζητούσαμε, ήταν εδώ, και συζητούσαμε πιο νηφάλια και ψύχραιμα δεν θα έπαιρνε αυτή την απόλυτη τοποθέτηση που έκανε.
 
Διότι να σας πω και κάτι άλλο, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ο πόλεμος, να το πω έτσι χαριτωμένα, συνεχίζεται. Κερδήθηκε μία μάχη, ένα βήμα, θα είναι συνεχής προσπάθεια. Δεν είναι μία και έξω η ιστορία αυτή».

Φίλης: Ο Γλέζος κάνει λάθος και θα αποδειχθεί

Την κριτική που άσκησε ο Μανώλης Γλέζος στην κυβέρνηση σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Φίλης επισήμανε: «Ο σύντροφος Μανώλης Γλέζος εξέφρασε μια αγωνία από την αριστερή του τοποθέτηση. Δεν μπορεί να συμψηφιστεί με όσα λέει η Νέα Δημοκρατία, ούτε μπορεί να γίνεται εκμετάλλευση των δηλώσεών του. Κάνει λάθος με τις δηλώσεις του και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα».

Αναφερόμενος, τέλος, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που εστάλη πριν από λίγο στο Eurogroup, τόνισε: «Αν δεν την δεχθούν τότε θα έχουμε πολιτική σύγκρουση. Θα είναι σαν να μην δέχονται ότι στην Ελλάδα έγιναν εκλογές και εξελέγη μια καινούργια κυβέρνηση. Το γεγονός ότι στο τελευταίο Eurogroup ο κ. Σόιμπλε βρισκόταν σε ξεχωριστό δωμάτιο για να κάνει διαπραγματεύσεις, δείχνει ότι για πρώτη φορά η Γερμανία δεν πέρασε αμαχητί την ορθοδοξία της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ