Success story: Ο Λέων Γιόχαη και το www.zulutrade.com στις 100 πολλα υποσχόμενες εταιρείες στον κόσμο - δικτυώνει επενδυτές και traders!

Ο Λέων Γιοχάη βρίσκεται πίσω από την πρωτότυπη πλατφόρμα    www.zulutrade.com την πιο επιτυχημένη ιδέα του, αποτέλεσμα του συνδυασμού της αγάπης του για το Διαδίκτυο και για το trading. Ξεκίνησε το 2007 και σήμερα πραγματοποιεί τζίρο δεκάδων εκ. ευρώ και έχει φανατικούς οπαδούς, τους followers. 

Λίγα χρόνια μετά την δημιουργία του το www.zulutrade.com χαρακτηρίστηκε μια από τις 100 πιο… υποσχόμενες εταιρείες στον κόσμο από την βρετανική Telegraph.

Πώς ακριβώς όμως λειτουργεί το www.zulutrade.com; 

«Στο www.ZULUTRADE.com γράφονται οι traders και οι followers. Οι traders προτείνουν κινήσεις και οι followers ακολουθούν για να εξασφαλίζουν αποδόσεις. Οι traders συμβουλεύουν και κερδίζουν προμήθειες από τις κινήσεις αυτών που τους ακολουθούν. Όσο πιο επιτυχημένες συμβουλές-εκτιμήσεις κάνει ένας trader τόσο πιο ψηλά μπαίνει στη λίστα του www.zulutrade.com και τόσο περισσότεροι followers θέλουν να τον ακολουθήσουν για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες αποδόσεις. Έτσι το www.zulutrade.com γίνεται ένα site επενδυτικής δικτύωσης με στόχο τη συμβουλευτική για πιο αποδοτικές κινήσεις.»

Σήμερα στο www.zulutrade.com είναι εγγεγραμμένοι 70.000 ενεργοί followers που επιλέγουν ποιους traders να ακολουθήσουν, και με τις συμβουλές τους αγοράζουν και πωλούν συνάλλαγμα. Η Zulutrade δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επενδυτή να χρησιμοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία μερικών από τους πιο γνωστούς διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε όλες τις αγορές (μετοχών, ισοτιμιών κ.λπ.).

Πώς αποφάσισε όμως να δημιουργήσει κάτι τόσο πρωτοποριακό;

Πριν το 2007 » έπαιζα» με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στο Forex στην Αμερική και ακολουθούσα έμπειρους traders που να ήξεραν καλά την αγορά συναλλάγματος. Εφτιαξα ένα λογισμικό με το οποίο ακολουθούσε τις συμβουλές τους και απευθείας πόνταρε σε αυτά που πρότειναν.
«Μετά φίλοι και γνωστοί άρχισαν να ακολουθούν τις συμβουλές μου, που ήταν αυτές των traders που είχα επιλέξει, και κέρδιζα από τις προμήθειες, με αποτέλεσμα σύντομα να κερδίζω περισσότερα από τις προμήθειες παρά από τα πονταρίσματα. Και έτσι αποφάσισα να οργανώσω καλύτερα την ιδέα και να γίνει ιστοσελίδα. Συνεργάστηκα και επισήμως με τους τρεις traders και άρχισαν να πληθαίνουν οι εγγραφές».
 

Τί πρέπει να κάνει κάποιος για να «παίξει» στηwww.zulutrade.com;

Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας επενδυτής είναι να δώσει στη ZULUTRADE το όνομά του και τον αριθμό λογαριασμού της χρηματιστηριακής εταιρείας με την οποία συναλλάσσεται. Θα χρειαστεί κατόπιν να εξουσιοδοτήσει τη ZuluTrade προκειμένου να ενώσει τις συμβουλές των ειδικών με τον λογαριασμό της χρηματιστηριακής του εταιρείας. Εάν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επενδυτής κάνει συναλλαγές μέσω Internet, ή δεν είχε ποτέ λογαριασμό με κάποια από τις χρηματιστηριακές που υποστηρίζει η Zulutrade, τότε το πρώτο ΒΗΜΑ θα είναι να ανοίξει έναν νέο λογαριασμό.
Ο Λέων Γιόχαη σπούδασε οπτομετρία στην Ιταλία για να εργαστεί στο κατάστημα οπτικών της οικογένειάς του, δούλευε από το υπόγειο τη δημιουργία ιστοσελίδων. Η ενασχόληση με την κατασκευή ιστοσελίδων ξεκίνησε από το 1999 τον οδήγησε το 2001 στη δημιουργία της InternetQ που μεταξύ άλλων κατασκεύαζε ιστοσελίδες χρηματιστηριακών.

Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1999 όταν ίδρυσε το fleamarket.gr, την πρώτη και μεγαλύτερη ιστοσελίδα ηλεκτρονικών δημοπρασιών στη Ελλάδα, την οποία όμως πούλησε πολύ γρήγορα, καθώς, όπως παραδέχθηκε, δεν είχε μεγάλη ζήτηση από τους Ελληνες καταναλωτές. Επόμενη επιχειρηματική προσπάθεια έκανε το 2001 όταν ίδρυσε (μαζί με τον Πάνο Δημητρόπουλο) την InternetQ SA, την εταιρεία που εισήγαγε την πριμοδοτούμενη χρέωση γραπτών μηνυμάτων στην Ελλάδα, αποκτώντας πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνδρομητές και το 40% της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Η πιο πετυχημένη ιδέα του όμως είναι το www.zulutrade.com, που από την ίδρυσή του αναπτύσσεται και προσελκύει επενδυτές συναλλάγματος από όλο τον κόσμο.

Πηγή: toxrima.gr - Της Μαρίνα Πρωτονοταρίου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ