Η συνταγή της ημέρας: Το παστίτσιο του... χωριάτη - Ο Κ. Μουζάκης μαγειρεύει για εμάς το νοστιμότερο παστίτσιο που δοκιμάσατε ποτέ!

Ευχαριστούμε τον σεφ Κωνσταντίνο Μουζάκη και το kostasmouzakis.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ 

Βάση Μακαρόνια

1 πακέτο Μακαρόνια Νο 2 χοντρά 
1 κτς Φυτίνη Λίπος 

Για την σάλτσα του Παστίτσιου

600 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο 
50 ml ελαιόλαδο 
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα 
λίγο μαϊντανό 
500 γραμμάρια ντοματοπελτέ 
1 ποτήρι κόκκινο κρασί 
λίγο κανέλα
λίγο μπαχάρι 
λίγο δυόσμο 
λίγο πιπέρι 
λίγο μοσχοκάρυδο 
λίγο γαρίφαλο 
λίγο μπούκοβο 

Για την Μπεσαμέλ 

1 λίτρο γάλα εβαπορέ 
1/2 λίτρο νερό 
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
4 κουταλιές κορν φλάουερ 
6 κτσ βούτυρο 
5 αυγά 
λίγο αλάτι 
λίγο πιπέρι άσπρο 
λίγο μοσχοκάρυδο 

Για την επικάλυψη 

Κεφαλοτύρι ψιλοκομμένο 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 

Χρησιμοποιούμε μια κατσαρόλα βαθιά και βράζουμε νερό μπόλικο ρίχνοντας μέσα διάφορα μπαχαρικά, και μόλις βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνου αλ τέντε. Τα βγάζουμε από το νερό και τα σουρώνουμε και αμέσως τα ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε με την φυτίνη και είναι έτοιμα.Τέλος τα απλώνουμε σε ένα βαθύ ταψί το οποίο πριν το έχουμε ψιλό βουτυρώσει.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα για κανένα 5' ανακατεύοντας συνέχεια.Ρίχνουμε αμέσως τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνέχεια και τα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνοντας να πάρει μια βράσει. Ρίχνουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ανακατεύοντας συνέχεια και τέλος ρίχνουμε το νερό. αφήνοντας το να πιει όλα τα υγρά του!!!! 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το νερό και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια να μην πιάσει στην κατσαρόλα. μόλις αρχίζει και ζεσταίνεται ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια, και μόλις αναμείξουμε καλά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει!!! 

Στο ταψί μέσα έχουμε βάλει τα μακαρόνια και ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ξανά απλώνουμε μέσα στο ταψί.΄Ρίχνουμε την σάλτσα Λουκάνικο μέσα και το απλώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνουμε την Μπεσαμέλ απλώνοντας την ομοιόμορφα και μέχρι να καλύψω όλο το ταψί. 

Ψήνουμε στους 200 C για κανέα 35' και πάντα με την επίβλεψή μας.

Στην μέση του ψησίματος ρίχνουμε το Κεφαλοτύρι.....

Who is Who

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ