"Δεν θέλουμε την δίκη της Χρυσής Αύγης εδώ" η μαζική διαδήλωση των κατοίκων του Κορυδαλλού!

Στον αέρα βρίσκεται η πολυαναμενόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς οι αντιδράσεις για τον χώρο διεξαγωγής της γενικεύονται όσο η ημερομηνία έναρξής της, την 20ή Απριλίου, πλησιάζει. 

Οπως έχει δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, εάν τεθεί θέμα στο δικαστήριο κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο τόπος εκδίκασης θα επανεξεταστεί. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Πρέπει να εξασφαλίσει πως η ιδιαίτερα σημαντική πολιτική δίκη της Χρυσής Αυγής δεν θα γίνει εντός των φυλακών Κορυδαλλού. Πρόκειται για μια δίκη παγκοσμίου ενδιαφέροντος, θα έρθουν ΜΜΕ από όλο τον κόσμο, υπάρχουν 69 κατηγορούμενοι, τριπλάσιοι και τετραπλάσιοι μάρτυρες, άλλοι τόσοι συνήγοροι... Αυτή η δίκη δεν μπορεί να διεξαχθεί σε μια αίθουσα εντός φυλακής, δεν τιμά τη χώρα» λέει στην «Κ» ο κ. Σταύρος Κασιμάτης, δήμαρχος Κορυδαλλού. Ο κ. Κασιμάτης σημειώνει πως δίπλα στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται 11 σχολεία, τρεις παιδικές χαρές και δύο αθλητικά κέντρα.

Αντιδράσεις

Πάνδημη αναμένεται η σημερινή κινητοποίηση στον Κορυδαλλό, στις 12 μ. έξω από τις δικαστικές φυλακές, στην οποία καλούν ο Δήμος και οι φορείς της πόλης. Κλειστά θα είναι από τις 11.30 π.μ. όλα τα σχολεία της πόλης, καθώς και οι υπηρεσίες του Δήμου. Το βασικό αίτημα είναι η μη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό.

«Στο πλευρό μας είναι όλοι οι βουλευτές της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, εκτός της Χρυσής Αυγής, καθώς και οι δήμαρχοι των γειτονικών περιοχών. Η διεξαγωγή της δίκης θα διαταράξει τη γαλήνη στην πόλη. Το σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο, ενώ σε γειτονικό δήμο έγινε η επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ. Στην περιοχή υπάρχει έντονη φόρτιση για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, έχει προγραμματιστεί για την 20ή Απριλίου πανευρωπαϊκή αντιφασιστική κινητοποίηση, ενώ υπάρχουν φήμες και για αντισυγκεντρώσεις», συμπληρώνει ο κ. Κασιμάτης.

Την πρόκληση πολλών προβλημάτων στη λειτουργία των παρακείμενων σχολείων αλλά και των εξεταστικών κέντρων από τη διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού επισήμαναν με κοινή τους δήλωση ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής Υπουργός, Τάσος Κουράκης. Οπως σημειώνουν, δίπλα στον χώρο διεξαγωγής υπάρχουν δύο εξεταστικά κέντρα. «Με δεδομένο ότι η εν λόγω δίκη αναμένεται αφενός να διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αφετέρου να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον, είναι προφανές ότι θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε σχολεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μάλιστα την περίοδο προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων. Ως εκ τούτου, αμφότεροι οι υπουργοί ευελπιστούν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και οι δικαστικές αρχές θα σταθμίσουν τους παραπάνω παράγοντες και θα επιλέξουν κάποια άλλη δικαστική αίθουσα» δηλώνουν οι υπουργοί.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ