Reuters: Η Ελλάδα είπε στους πιστωτές ότι θα ξεμείνει από μετρητά στις 9 Απριλίου - Γιατί το λέει το διεθνές πρακτορείο!

Η Ελλάδα είπε στους πιστωτές της ότι θα ξεμένει από χρήματα στις 9 Απριλίου, κάνοντας παράλληλα έκκληση να δοθεί μέρος της δόσης πριν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, ωστόσο το αίτημά της αυτό απορρίφθηκε, όπως επισήμαναν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στο Reuters.

Η προσφυγή αυτή έγινε από την Αθήνα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των υφυπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης χθες, η οποία οργανώθηκε προκειμένου να εκτιμηθεί σε ποιο βαθμό η Αθήνα επιθυμεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ώστε να της δοθεί οικονομική ενίσχυση.

Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει αν θα πληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου ή τους μισθούς και τις συντάξεις, τονίζοντας πως θα προτιμήσει το δεύτερο. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει κανονικά τη δόση στο ΔΝΤ.

Έλληνας αξιωματούχος επισήμανε πως μια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις δεν θα πρέπει να έρθει «μετά θάνατον» για τη χώρα, αλλά έγκαιρα.

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι, μεταξύ αυτών και η Γερμανία, επανέλαβαν ότι για να πάρει η Αθήνα την επόμενη δόση θα πρέπει να καταλήξει στις μεταρρυθμίσεις και να τις εφαρμόσει, κάνοντας σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει ρευστότητα στις 9 Απριλίου.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επισήμαναν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να διαχειριστεί την ρευστότητά της, από τα κεφάλαια διαφόρων φορέων της κυβέρνησης και κρατικών επιχειρήσεων, ακόμη και αν έπρεπε να περάσει νέες νομοθετικές πράξεις. Αλλά η ελληνική πλευρά επανέλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι αρκετό για να καλύψει μισθούς, συντάξεις και τη δόση προς το ΔΝΤ.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ